apr 24 2013

Det är rent otroligt..

Skrivet av kl. 20:43 i kategorin Allmänt

…vad fjorton dagar går, normalt har tiden brottom men när man har Sverigebesök då rusar den iväg, om inte med ljusets hastighet, men nästan tycker jag. Denna gång var det min bror och svägerska som var på besök, jag lovar att det har varit hur trevligt som helst.
Förutom i ordets rätta bemärkelse låååånga promenader har vi hunnit med en del utflykter i med husbilen både en bit söder ut och inlåt landet, bara endagarsutflykter dock. Naturligtvis ett marknadsbesök och dagligt boulespel.  En del trevliga restaurangbesök har det också blivit, för mat ska man ha om än aldrig så lite…tyvärr är det inte lite det handalar om när man går på kinarestauranger och äter buffé. Nej de matställena lämnar man i ett tillstånd som, jag inte riktigt vill likna vid nära dödenupplevelse, men andningen är ytlig eftersom det inte finns plats för någon djupandning, detta gör att man står, går och sitter med rak rygg för att överhuvudtagen kunna andas, paltkoma är ett alltför milt uttryck för tillståndet man befinner sig i.
Promenaderna har som sagt blivit långa, stackars Siri som nog inte riktigt har Lennarts och min steglängd, dels för att hon faktiskt är några centimeter kortare än jag och kanske inte heller, när hon promenerat, gjort det i marschfart, man kan nog säga att hon rör sig något kvinnligare än jag gör. Jag har en fungerande stegräknare och jag antar att när jag har gått 10000 steg, vilket varit minimimålet, har hon nog pinnat på 12000 steg, och det har hon gjort utan att för en sekund klaga, det är bara att buga, bocka och göra vågen. Vågen, ja…det var rätt bra med vågor när vi tog årets första havsbad. Lennart ansåg att är man vid medelhavet bör man väl ändå bada, Siri var väl inte riktigt inne på att det var ett absolut måste och jag var väl också beredd att testa förutsatt att vattentemperaturen var något så när. Det blev bad för oss alla tre och då talar jag om bad, inte bara att snabbdoppa sig, vattentemperaturen var faktiskt ca 18 grader och det är väl ungefär vad det är i havet större delen av badsäsongen hemma i Västerbotten, dessutom var lufttemperaturen troligen högre än många baddagar hemma.
I dag var det tyvärr hemfärd för Siri och Lennart men förhoppningsvis kan det bli en uppföljning nästa vår igen och däremellan blir det troligen vi som får besöka deras sommarställe när vi är i Umeå i sommar.

...visst det blev bad för oss tre...årets första utomhus...

 

 

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera