maj 07 2013

Nu är vi..

Skrivet av kl. 23:04 i kategorin Allmänt

Det, skändade, skalperade och försök att strypa träd, som....

…snart ensamma kvar på campingen, Yvonne och Gunnar åkte i dag. Nu är det inte så att det är bara tomma platser, nej vad jag menar är att vi är snart de sista tappra svenskarna kvar. Ett svenskt ekipage känner jag till någon norsk campare och även en del tyska och holländska bilar och vagnar står kvar. Troligen står de liksom vi på årsbasis och åker väl hem under någon eller några månader under sommaren. Nu kommer troligen platserna att fyllas med franska, engelska och framför allt spanska sommargäster. Förmodligen av en betydligt yngre årgång än vi vintergäster. När vi kom hit i augusti i höstas var sommargästerna fortfarande i majoritet och aktiviteten på campingen gick i barnens favör, med daglig lekledare som organiserade barnens aktiviteter.

 

...som gör att jag och troligen också trädet anser..."tjiii fick ni" marodörer...

Vädret har efter några dagars något svalare och ostadigt väder fått rena sommartemperaturer. Jag har börjat lägga mina promenader rätt sent påeftermiddagen och helst ner längs havet ochhavsvindarna som i alla fall ger svalka. Badandet har kommit igång och det är inte bara barn och ungdomar som badar. Jag tog mitt första havsbad när min bror och svägerska var här, och nu känns det som det är dags att fortsätta den aktiviteten, även om jag inte har någon badkompis, Rune är inte att räkna med, vattnet har inte den temperatur han kräver för utomhusbad, nej han vill ha minst 25-26 grader, personligen är allt över 18 grader ok

Tog ett kort på mina ”skötebarn” de i mitt tycke skändade, skalperade och även på ett gjort avancerat försök att strypa, träden som jag var beredd att bokstavligen hålla en tyst minut för, nu har de trotsat alla försök och räcker troligen lång näsa, eller åtminstone långa skott, åt marodörerna.
Att det är blomstertid på gång är helt uppenbart, nerium som på många ställen kantar gatorna har kommit igång med sin blomning, rosorna, bouganvillan och inte att förakta ”vilda” blommor som inte behöver skämmas utan väl matchar de odlade, även om de i rabatten räknas ogräs.

,,,visserligen "ogräs" men men brist på skönhet.....sällan!!!!

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera