jun 18 2013

Så har vi då..

Skrivet av kl. 22:51 i kategorin Allmänt

…landat hemma i Skellefteå, närmare bestämt i Östra Vallen ca 4 mil söder om stan. Jag hade ingen aning om att vi var så efterlängtade och hade absolut inte väntat mig att mottagandet skulle bli så översvallande…de stod i minst sagt dubbla led och när vi slog upp dörren till vår sommarbostad formligen kastade de sig in och på oss för att riktigt få känna och smaka på oss…MYGGEN alltså. Så många som vi var i vår lilla husbil den natten hoppas jag att vi aldrig mer behöver vara. Effektivt myggmedel är införskaffat och antalet i husbilen är större delen av tiden tre, en fluga som vägrar att påverkas av myggmedel och som heller inte av hot om ond bråd död låter sig skrämmas därtill verkar den fluga ha förstånd om att inte irritera sovande personer så den får i nuläge härja rätt fritt.
Resan genom Europa gick lugnt, snabbt och problemfritt, vi startade från campingen i södra Spanien på lördag förmiddag och på måndag kväll taxade vi in i Örkelljunga, inte hos Bengt, där var det totalfullt, utan på vägverkets rastplats. Lördag Spanien och en tur upp i Pyrenéerna mot Andorra, söndag Frankrike där det blev rätt många avstickare på mindre vägar ut på landsbygden för att sedan avsluta dagen med övernattning i Luxemburg. Måndag blev det i alla fall raka spåret genom Luxemburg, Tyskland, Danmark och Skåne kan tyckas stressigt men icke, man är ju van vid att det i Tyskland är många och långa vägreparationer och vägomläggningar och därför långa köer, men inte så denna gång, det bara flöt på. Till och med färjan i Puttgarden verkade vänta på oss, vi körde ombord och rampen stängdes och vi var på väg. Ett soligt Danmark passerades utan några problem och bron över till Sverige låg där den skulle ligga så gjorde också Skåne, alltså var vi då åter på Svensk mark. Till Skellefteå kom vi på fredag kväll, det tog oss fyra dagar att passera Sverige men bara tre att köra genom hela Europa. På vår resa genom Europa stannade vi aldrig på något IKEA för pensionärsmiddag, köttbullar med mos, men i Sverige besökte vi alla som låg efter vår färdväg, inklusive Biltema och Jula, naturligtvis stannade vi till hos Runes dotter och hennes familj i Linköping så åtminstone två av ”resdagarna” i Sverige tillbringades inte på resande fot hela tiden.
Nu står vi alltså i Vallen hos min dotter, men hon drog iväg med sin familj till Malta och lämnade katterna och huset till oss att vakta.

3 kommentarer

3 kommentarer på “Så har vi då..”

 1. Tommyon 19 jun 2013 kl. 04:36

  Välkomna till norrland igen, hoppas ni i år lämnat alla lågtryck och tunga moln där som hör hemma ochoch inte tagit som med er hit upp! 😉

 2. Kalion 07 jul 2013 kl. 09:57

  Ni är i VÄSTRA Vallen…

 3. Ainaon 07 jul 2013 kl. 10:07

  Ja och jag har insett att de flygande marodörerna som vanligt har lagt sitt sommarmöte hit.
  Fattar egentligen inte varför det finns ju andra ställen där det är betydligt fler ”matställen” kan man tycka, men det är väl som med älgjakten för jägarna, visst är resultatet viktigt men det är själva jakten som ger kicken.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera