sep 26 2013

Det här är inte..

Skrivet av kl. 14:35 i kategorin Allmänt

..roligt, men vad kan man göra åt eländet, inte ett dugg…bara vänta och hoppas. I första hand på att Rune blir helt återställd och att det går relativt fort och enligt planerna. Men också på att snön inte kommer tidigt, vintern har förvisso börjat visa sina klor för nu har det under två dagar av och till varit snöflingor i luften, inget som stannar kvar på marken, tack och lov. Kallt är det i alla fall och om det inte är flingor så är det vattendroppar, många, stora och kalla. Jag fryser, fryser och fryser, längtar otroligt mycket till värmen i Spanien.

 
När vi åkte från Spanien i början av juni tänkte vi oss ett par månader i Sverige och att vara tillbaks på camping Lo Monte i slutet av augusti. Vi skulle när vi kom hem ta i tu med en del ”måsten” vi hade, i första hand en, som vi trodde, lättare renovering av Runes hjärta, en enkel ballongsprängning trodde vi, nog så komplisserat ingrepp tyckte jag….Det var då det, nu skulle jag troligen kalla det ”a peice of cake” om jag ställer det i relation till den helrenovering av hjärtat som det i stället blev, en bypassoperation med efterföljande komplikationer i form av förmaksflimmer och ett rusande hjärta. Hjärtat har lugnat ner sig och flimret är också i nuläge borta, det är bara att hoppas att det fortsätter så.
Andra måsten vara att fortsätta att rensa bort onödiga saker som vi inte varit beredda att skiljas från vid förra utrensningstillfället, i Runes fall i huvudsak verktyg och i mitt fall möbler, prylar och kläder, både Runes och mina. Nu hade det gått ytterligare ett år och inte har vi saknat något av prylarna, i ärlighetens namn så fanns sakerna inte ens kvar i ens minne än mindre fanns det något behov av dessa, trodde vi då. Bort åkte en hel stor sopsäck med skor vinter, sommar, en del nya oanvända och många gamla sköna och varma. Vi ansåg att när den dagen kommer så får vi väl skaffa oss nya varma vinterskor, sommarskor har vi ju, foppatofflor och joggingskor, visst har jag väl något par ”klackeskor” och Rune har väl också nåt ”gåbortpar” kvar i Spanien. Den sista kvarvarande vinterjackan donerade jag till dottern, det övriga av vinterkläder hade redan tidigare gått vidare till Myrorna eller soptippen. Nya sådana skulle vi införskaffa när behovet kom…om ca 5-7 år tidigast intalade vi oss.

 
Fel, fel, fel vi behöver våra vinterkläder nu, vinterskor, varma sockar, vantar och varma tröjor för även om allt går enligt ritningarna med Runes konvalescens så blir vi kvar i många veckor till, vi får nog vara glad om vi kan åka under november och det är väl tveksamt om kung Bore väntar så länge på att göra entré. Jag känner att det nu är krisläge och att en akut shoppingrunda ligger i tiden.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Det här är inte..”

 1. Solveig Arne Lenestadon 29 sep 2013 kl. 11:21

  Låter ej så bra, det materiella går snart att fixa och vi hoppas att Rune snart blir ok så ni kan åka till värmen. Vi hade också tänkt åka till värmen men en del saker har kommit emellan så vi får avvakta en tid. Vi har det ju varmare på västkusten än vad ni har och har inte behövt tänka vinterkläder ännu. Hälsningar från
  Solveig och Sanddammaren

 2. Anne-Marieon 02 okt 2013 kl. 08:15

  Ojdå, jag förstår att du har varit orolig för Rune. Hoppas att det går relativt snabbt för honom att tillfriskna. Vi har just kommit hem från Peniscola och det var sköna veckor där (kanske inte så kul att hör), men förhoppningsvis så kommer ni få den värmen sedan medan vi har kylan framför oss.
  Kram
  Anne-Marie

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera