nov 07 2013

Nu börjar jag..

Skrivet av kl. 22:44 i kategorin Allmänt

…landa i nuet och inse att vi faktiskt är här på Lo Monte och ska så vara under många månader om allt går som vi planerat. Måndag mitt på dagen stod vi äntligen på vår plats på campingen efter en rätt så snabb resa som startade vid femtiden på onsdag eftermiddag, ca 2 timmar efter Rune fått bekräftat att alla prover var bra och att det var ok att dra till Spanien. Planeringen var då vi åkte att åtminstone köra några mil, eventuellt Umeå eller i bästa fall till Ö-vik, bara så pass många mil att vi kände att nu var vi på väg. Men den euforiska känslan av att äntligen, äntligen, äntligen var fri att åka och någon löjligt barnslig känsla av det hela skulle kunna avbrytas av ett negativt besked via telefon, gjorde att vi ville lägga så många mil som möjligt mellan lasarettet och oss…så nattstopp blev det först i Tönnebro några mil norr om Gävle. Ytterligare ett nattstopp i Sverige blev det men bara ett i Tyskland och ett i Frankrike och så var vi då i Spanien på söndag kväll, inte här i Lo Monte men väl i Benicarlo, alltså bara ca 40 mil kvar att beta av på måndag. Det blev alltså en, enligt planerna, snabb resa och tack och lov även problemfri.
De drygt två månader vi hade planerat vara i Sverige blev alltså fem hela månader, visst har vi varit oroliga över de vi hade lämnat här men allt var i stort sett som när vi lämnade campingen, till och med blommorna, hade i stort sett klarat den varma sommaren, visserligen hade vi ordnat med automatisk bevattning. Automatiken var batteridriven och beräknades klara de drygt två månader vi var hemma, så att blommorna klarade fem månader får vi nog tacka våra vänner som kom hit redan i september för. Inget hade tagit skada eller gått sönder men smutsigt, eller kanske ska man hellre säga, täckt av röd sand. Antagligen kan man anta att jag fortfarande under de första dagarna var i någon form av undermedveten stress eftersom jag bara kände att allt skulle fixas omgående, alltså blev det tvätt av fönster, städning av ”tomten” eller åtminstone försökte, men hade problem med vinden som jag nog måste erkänna avgick med seger, sedan som ”grädde på moset” upp på taket av husvagnen för att skura det, visst behovet fanns men naturligtvis inte så akut att det var tvunget att ske omgående.
Nu har jag alltså landat och är tillbaks i min gamla ”pensionärsmentalitet” som säger att det jag inte hinner i dag får bli en annan dag…eller också inte alls. Landningshjälp fick jag av Yvonne och Gunnar som funderade om det var dags med boule. Så på onsdag blev det boulespel och då insåg jag att jag var här och inte bara på besök utan egentligen så länge jag vill.

4 kommentarer

4 kommentarer på “Nu börjar jag..”

 1. Catrineon 08 nov 2013 kl. 05:40

  Hejsan svejsan
  Kul att höra att allt är bra o att ni är ”hemma”.
  Ska bli kul att fortsätta följa din läsning..
  Kram på er iallafall
  Catrine o 2 mysvovvar..

 2. Anne-Marieon 08 nov 2013 kl. 08:50

  Hej!
  Här går det undan på eran resa:)
  Skönt att allt gick bra och ta det nu lugnt med städning framöver.
  Njut av att ni är ”hemma” i värmen fast väntan var lång.
  Kram
  Anne-Marie & Dennis

 3. Solveigon 09 nov 2013 kl. 12:26

  Skönt att ni är på plats och att resan gick bra. Vi har planer på att åka ner till Spanien i slutet av november, hur är det på eran camping, finns det platser kvar, måste man boka innan? Har ni använt cyklarna lika mycket där som i Penicola, vi funderar på om vi skall ta dom med. Ha det gott!
  Solveig o Arne Lenestad

 4. BoAon 12 nov 2013 kl. 17:55

  Roligt att allt löste sig till det bästa så småningom. Ta det nu lugnt. Hälsa Yvonne och Gunnar från oss i Santa Pola. Kram BoA

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera