nov 14 2013

Nej hör det…

Skrivet av kl. 09:38 i kategorin Allmänt

…regnar, det var väl roligt hurra! Toppen om vädergudarna äntligen har insett att vi behöver hjälp med att tvätta både tält, husbilar och husvagnar. Hoppas att det inte är med betoning på ”var” för det som har kommit vill jag nog bara kalla förtvätt, Kanske är jag egoist när jag påstå att en hel dags intensivt regnande är det minsta jag behöver för att kunna kalla det tvättdag, förmiddagen för blötläggning och eftermiddagen för förtvätt, huvudtvätt och därefter ordentlig avsköljning. Antar att man inte kan byta ut mjukmedel i sista sköljningen mot vaxning…vore inte helt fel, men däremot avstår jag centrifugering. Vore toppen för naturen och för odlarna här i Spanien med ordentligt regn, rätt eller fel? Ja det är i alla fall mitt försvar om någon klagar, känner att det låter bättre än om jag drar fram den mer egoistiska anledningen till att jag tackar för regnet.
Jag måste också få skryta lite om min tekniska färdighet, jag har nämligen lyckats med att, utan att konsultera min dotter, lyckats med att flytta de kort jag tagit med mobilen över till datorn. Visst jag har gjort det tidigare men nu har jag en helt ny mobil, android eller vad det nu heter, och det mina vänner, är en helt ny värld för mig. På skärmen, för jag antar att det heter skärm, fladdrar en massa information fram, trevligt och färggrant, vad det handlar om och vad jag ska använda all denna upplysning till har jag inte riktigt fattat eller kanske inte heller har behov av, men jag har fattat att ska man vara med på banan så ska man ha en android eller iPhone. Vad som skiljer dessa telefoner från varandra har jag ingen aning om och jag vill inte heller visa hur dum jag är genom att fråga någon bättre vetande. Tänk jag mins, och är uppväxt på, den tiden när telefon satt fastmonterad på väggen eller åtminstone behövde vara kopplad till ett uttag i väggen, de man utförde med telefonen var att ringa, lokalsamtal eller rikssamtal, rikssamtal som dessutom beställdes och kopplades via växel som sköttes av en levande person, i regel en yngre dam. Nu är det alltså androider och iPhons av tredje eller fjärde generationen, och appar, vad i himmelens namn är appar, nu mer tror jag att jag vet vad det handlar om men jag trodde länge att man menade själva mobilen alltså en förkortning av apparaten.
Min mobil då, som jag föredrar att kalla den, jag har mycket att lära om dess funktion men jag kan ringa, SMS:a, fotografera och flytta korten över till datorn, nästa steg i min ”utbildning” blir att få grepp om hur man zoomar, ska också försöka få in stegmätare, men med den tekniken antar jag att jag behöver hjälp, kanske handlar det om någon av de många appar som kan installeras, men den saken får vänta tills min dotter kommer ner i mars.

En kommentar

En kommentar på “Nej hör det…”

 1. Billiga AS Roma Tröjaon 04 maj 2019 kl. 10:38

  Excellent pieces. Keep writing such kind of info on your page.
  Im really impressed by your site.
  Hello there, You’ve done an incredible job. I’ll certainly
  digg it and in my view recommend to my friends.
  I’m sure they’ll be benefited from this web site. Billiga AS Roma Tröja

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera