dec 12 2013

Jag har sagt..

Skrivet av kl. 21:51 i kategorin Allmänt

…det tidigare och jag säger det igen, hur i hela friden fick jag tid till allt jag gjorde tidigare, jag menar innan jag blev pensionär. Hur han jag både arbeta heltid och ha tid med familj, hus och även ”fritid” med egna aktiviteter. Har jag verkligen förlorat så mycket i fysisk förmåga bara för att jag blivit pensionär? Förlorade jag det då allt i samma ögonblick som jag blev pensionär? Eller är det så att jag omedvetet trappat ned på fritidsaktiviteterna för jobbet var ju detsamma och huset likaså. Familjen hade egentligen inte minskat i antal för glädjande nog så hade det tillkommit barnbarn men naturligtvis har ansvaret för familjen förändras, jag hade inte längre huvudansvaret, nej jag hade ”tillgång” till barnbarnen på i stort sett mina villkor, när jag ville och hade möjlighet. Eller är det kanske så att jag egentligen inte alls utförde allt det jag tror att jag gjorde, kanske är det flera månaders aktivitet som jag i minnet har dragit ihop till att var något jag gjorde på bara någon vecka, som ett sammandrag av en bok t ex. Det är en förklaring som jag gärna köper, för då har jag kanske inte tappat i förmåga så mycket i alla fall.
Nu är jag i alla fall pensionär med rätt att göra så lite jag vill eller måste, för visst finns det fortfarande måsten även om de tack och lov inte är fler än jag i regel hinner med dessa, och hinner jag inte så är de antagligen inte viktigare än att jag struntar i dom. Helt klart är att de få måsten som man absolut måste hinna de hinner man.
Vi är sedan en och en halv månad tillbaks i Spanien och det är skönt, men vi har liksom förra hösten hunnit hem till Sverige på en snabbresa, anledningen till den resa är densamma som förra hösten, vi har bytt bil…igen.
Den lilla husbil vi hade var helt perfekt här nere, liten och smidig för de behov vi har här nere, men vi upptäckte efter Runes operation att den var helt olämplig om man av någon anledning inte är helt ok, och att bo i den under så lång tid som det blev är nästan ohållbart. Klart är att det är betydligt enklare att klara ett sådant boende här i Spanien med sol och värme, det gör att man tillbringar mycket tid utomhus till skillnad från norra Sverige i september och oktober, under de månaderna vill jag inte påstå att man ville tillbringa så mycket tid utomhus.
Men nu är vi alltså här igen, visst är det vinter här med, men ingen snö, det såg vi nog av när vi åkte hem och körde över Pyrenéerna, men svala nätter har vi och varierande väder även dagtid, i regel hinner vi med både sol och moln under dagen men ytterst sällan regn, och jag lovar att när solen vill då är det korta ben och linne som gäller.
Annars är väl allt sig ganska likt här på campingen, eller antar jag som det är på de flesta campingar, som under vintermånaderna invaderats av pensionerade nordeuropéer, nu när det går mot jul, det blinkar och lyser i alla färger, och julstjärnor är de blommor som gäller. Jag har inte hunnit investera i någon men den jag köpte förra julen har överlevt och den blommar, visserligen men betydligt mindre blommor men röda och troligen mer lik ursprunget.
Efter jul och nyår ska vi göra de planerade förändringarna på vår ”tomt”, det stora förtältet ska ner och ”fyrkanten” den som ska bli vårt nya kök ska hämtas hit för att inredas. Sedan under våren får vi i omgångar besök från släkt och vänner från Sverige

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera