jan 19 2014

Äntligen en dags…

Skrivet av kl. 10:36 i kategorin Allmänt

…REGN, har vädergudarna lovat, vi kan ta ledigt från ombyggnadsjobbet utan att få dåligt samvete. Det är nu en dryg vecka sedan vi startade omflyttningar av det mesta på tomten, allt egentligen utom husbilen, den har ju aldrig varit fast förankrat i backen som allt annat varit. Men egentligen har projektet gått betydligt bättre än jag trodde. Innan vi kom igång hade jag både ångest och sömnlösa timmar på nätterna när jag för min inre syn målade upp både stora och små problem, en del problem näst intill gigantiska som jag hade svårt att se hur vi skulle kunna ta oss genom. Ett tag var det så illa att jag bara kunde se problem, jag ville göra en förändring samtidigt som jag sökte anledningar till att inte ändra på något. Men vi hade ju planerat det hela ända sedan förra våren, gjort investeringar och inköp för att göra denna förändring. Vi hade till och med bokat en annan tomt där vi skulle få bättre plats, inte för att tomten var större utan bara därför att den var fyrkantigare. Flytten till den nya tomten skulle alltså ske när vi skulle vara tillbaks här i slutet av augusti.

 
Men så kom Runes bypassoperation i mellan. Vi insåg att någon flytt var inte aktuell till det datum vi tänkt oss. Jag kontaktade campingen för att höra om det gick att få stå kvar där vi stod. Vi fick tummen upp så nu var det bara att börja om och revidera planerna.

 
Vi blev alltså kvar på den gamla tomten, men med från Sverige hade vi en släpvagn, ”fyrkanten” som skulle bli kök. Det stora förtältet skulle ner och köket delvis rivas annat skulle flyttas till köksvagnen. Två mindre förtält hade vi också med, ett framför husvagnens entré, som en liten hall för skor och där tänkte jag också rymma tvättmaskinen, och ett något större tält framför köksvagnen, där bord och ett par skåp skulle få plats. Golvet i det stora förtältet skulle naturligtvis användas bl. a i de mindre tälten. Det var planeringen i stort men var, hur och när skulle vi börja. Rune var ju fortfarande konvalescent när vi kom hit, och ska jag vara ärlig så använde vi nog det tillståndet för att slippa starta arbetet, och så kom ju julen och nyåret, naturliga anledning till att vänta med starten av projektet.

 
Jul, nyår och trettondagen passerade och nu fanns bara ”blåveckor” ända framtill påsk och så länge kunde inte ens jag försvara den uteblivna omflyttningen på Runes nyligen genomgångna operation, så det var bara att ta ett allvarligt snack med mig själv om hur jag egentligen ville ha det…? Så för en vecka sedan startade det hela. Fredag förmiddag tog vi ner tältet, flyttade tvättmaskin, kyl/frys och div. skåp för att kunna bryta upp golvet och lägga det i en hög som inte skulle vara i vägen när vi skulle göra det som jag nog hade haft absolut största oron för, nämligen flytta husvagnen. Visst vi har mover men…? Husvagnen skulle flyttas framåt och närmare häcken samtidigt som man var tvungen ta hänsyn till avloppsbrunnar, vi har två, och även akta sig för övriga befintliga tält, även de är två samt att vi rör oss på en rätt så begränsad yta, ingen IKEA-parkering direkt. Tack och lov funkade movern och Rune” rattade” husvagnen på plats och jag sände en tacksam tanke till den som uppfann movern. Resten av helgen användes till att tömma och flytta det som vi kallar plasttältet, alltså förrådet i plast, och Runes verkstadstält till sina nya platser, samt flytta tillbaks prylarna till de tömda förråden/tältet. Himmel vad prylar och verktyg Rune har, men om man frågar honom så har han absolut för lite, saknar det mesta faktiskt. Måndag mitt på dagen körde vaktmästarna hit ”fyrkanten” som vi haft uppställd på långtidsparkering sedan vi kom hit.

 
Ja så har det rullat på hela veckan och nu är jag glad att vi kom igång med det hela, det har gått toppenbra så här långt. Att det inte blev något byte av tomt är jag mycket glad över, vår tomt är ur alla synpunkter perfekt för oss, granne med servicehuset, javisst jag är lat, och visst, jag tycker om att promenera men promenaderna vill jag ta till intressantare platser än servicehuset.

4 kommentarer

4 kommentarer på “Äntligen en dags…”

 1. Tommyon 19 jan 2014 kl. 11:49

  Vilken arbetsiver Ni har, fick bara Rune sina verktyg för bygg branschen och du en lokal (en till fyrkant) att starta en vårdinrättning i, ja då vore ni snart i full gång igen i era gamla yrken? Ni startade ändå resan som pensionärer, undrar om man verkligen ska töras att åka dit ner? 😉 //Tommy

 2. Mona Ion 19 jan 2014 kl. 12:29

  Nu måste du ta bilder på ombygnaden så vi får se hur de blir. Hörs som ni snart har lika stort som ett hus där nere.
  Mona

 3. Jenny Lion 19 jan 2014 kl. 16:15

  Åhhhhh så spännande. 🙂 Hoppas att vi får se bilder snart.

 4. Anne-Marieon 20 jan 2014 kl. 10:19

  Blir trött av att bara läsa om allt jobb ni gör:)
  Inte lätt att vara pensionär:)

  Anne-Marie

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera