jan 28 2014

Nu är ombyggnadsprojektet..

Skrivet av kl. 22:59 i kategorin Allmänt

…mer eller mindre i hamn, om jag blev nöjd? Ja det lovar jag, det nya köket fungerar precis som jag tänkt mig, till och med tycker jag att det blev bättre än jag i min fantasi föreställt mig, det känns betydligt rymligare än vad den oinredda vagnen lovade. Det lilla förtältet som vi har på köksvagnen känns också större än de 2,4 x 2,4 m lovar, där rymmer vi bord, fyra stolar och två förvaringsskåp och då är det inte ens trångt. Platsen mellan köksvagnen, husvagnen och husbilen blev inte illa den heller. Jag har faktiskt svårt att förstå att det kunde bli så stor friyta, visserligen har vi flyttat husvagnen ca 50 cm närmare häcken men den totala ytan vi har att röra oss på är fortfarande densamma. Vi har alltså inte längre det stora förtältet och nu inser jag hur mycket plats det tog och hur liten del av tältet som vi egentligen nyttjade, istället blev det solfattigt på vår tomt eftersom tältet skuggade ända fram till eftermiddagen, nu har vi alltså en betydligt större friyta och solen har vi på tomten från tidig förmiddag och ända till den kryper i säng. Vi har nu alltså två mindre tält, ett litet tält framför entrén till husvagnen, i det tältet ryms egentligen bara tvättmaskinen och det som hör till tvättandet och plats för skor och eventuellt lite andra saker som man vill ha nära tillhands och som man vill ha ”under tak”, och så det något större tältet framför köksvagnen.
Jag ser ju hur stor friyta vi har men har trots det svårt att fatta hur det kan komma sig, visst det stora tältet är borta men vi har ju ersatt det med en köksvagn som är drygt 2 meter bred och ca 3,5 meter lång, men med drag kräver den 5 meter, och så de två mindre tälten, dessutom har vi nu även en något större husbil, Runes verkstadstält och plastförrådsboden har vi ju också kvar. Men med det stora tältet borta har vi kunnat utnyttja tomten på ett betydligt vettigare sätt. Nu prioriterar vi solen utan att för den delen pruta på bekvämligheten och det praktiska.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Nu är ombyggnadsprojektet..”

 1. Anne-Marieon 29 jan 2014 kl. 10:25

  Låter skönt att projektet är färdigt och att det blev bra.
  Nu kan ni återgå till lugnet igen:)

  Kram
  Anne-Marie

 2. Juventus tröjaon 10 sep 2018 kl. 05:53

  Love the website– very user pleasant and lots to see!

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera