jan 29 2014

Nu..

Skrivet av kl. 10:35 i kategorin Allmänt

…tillbaks till det sociala livet igen, visst har vi även under projekttiden delvis deltagit i viss aktivitet..alltså boulespelet. Vi har ju efter jul i brist på svenska boulespelande kamrater blivit inbjuden att spela både i den finska ligan och i den europeiska ligan. Att vi spelat i den finska ligan beror på att våra närmaste grannar är, eller var ett finskt par, tyvärr har de nu åkt härifrån. Den finska ligan spelar en gång i veckan, på torsdagar och de har sina boulebanor i San Javier ca 2 mil söder om vår camping . I den ligan deltar både finska och svenska par de flesta, om inte alla, har villa eller lägenhet här nere.
Alltså packar vi in oss i våra grannars bil för att om möjlig hemföra någon av dagens troféer, en flaska vin, det är alltså frågan om en tävling, en utslagstävling men med flera segrare, eftersom finalerna är fyra, A-final, B-final, Jumbofinal och skruvmejseln. Hur man hamnar i de olika finalerna har jag väl inte riktigt satt mig in i men jag antar att det är beroende på hur många spelomgångar man vinner. Absolut sista möjligheten till att hemföra en trofé har man alltså i skruvmejseltävlingen, där deltar alla som inte har vunnit någon av de andra finalerna. Hur går då denna tävling till, jo man ritar en lagom stor ring, sticker ner en skruvmejsel i mitten, ritar så en större ring på ett antal meter utanför den lilla ringen, kan tänka mig att det för sig om ca tio meter, utanför den ringen står de tävlande, och så på en given signal kastar alla in ett klot för att komma så när mejseln som möjligt, en efter en slås man så ut till det finns en kvar, vinnaren. Dagen avslutas alltid med att vi, hela boulegänget åker och äter på någon restaurang i närheten. Vilken vet vi inte, åtminstone inte jag, men eftersom vi är ett rätt stort gäng så är det förbeställt. En himla trevlig dag som vi startar vid 10-tiden och är inte hemma igen förrän framemot kl fem på eftermiddagen.
Om någon undrar hur vi, Rune och jag, står oss i konkurrensen…tja, det beror väl lite på hur man ser det, vi har varit med fyra gånger och har hemfört 5 vinflaskor, så utifrån antalet hemförda troféer är vi rätt jämna, att finalvinsterna har varierat och inte har hållit samma jämna kvalitet kan jag väl hålla med om, jag har t.ex. vunnit A-final och jumbofinal men blivít utan vinst av något slag vid två tillfällen, Rune har vunnit B-final, jumbofinal och skruvmejseln och bara missat en gång, tyvärr har väl finalvinsterna sjunkit i rang, men kul har vi i alla fall.
Europeiska ligan spelas här på campingen, alla dagar utom söndagar, om vädret tillåter, det gör det i regel. I den ligan utdelas inga vinster och efterföljs inte heller av något restaurangbesök, men boulegänget som i huvudsak består av holländare och tyskar och dessutom en spanjor och så vi Rune och jag, är ett mycket, mycket glatt gäng, och trots att jag inte förstår mycket av snacket så bara vetskapen om alla skämten och pikarna som haglar och höra och se alla skratt och glada miner gör att man inte hamnar utanför. Skratten och pikarna kan även vara riktade mot mig och mina klot som inte alltid tar den väg jag vill men det finns aldrig något förnedrande i pikarna eller skratten och de drabbar alla deltagare lika.
Andra saker som legat nere under vårt omflyttnings/byggjobb, och som också måste tas upp fullt ut är Runes konditionsträning, där bl. a campingrundan ingår och så mina betydligt längre promenader i områdena runt campingen, jag ska också där försöka få med Rune på åtminstone kortare promenader, typ ner till Marinan och havet, vi behöver ju inte ta det i min normala takt utan bara en lagom jobbig promenad för hans del.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera