feb 23 2014

Nu har historien..

Skrivet av kl. 10:58 i kategorin Allmänt

..upprepat sig, inte bara en gång utan flera gånger, noga räknat fem, dessutom har jag varit så nära som bara ca 50 meter ytterligare två gånger på en dag. Nära vad då…..Marinan och glassbaren naturligtvis, och inte ens dessa gånger har det slunkit ner någon glass eller ens funnits längtan efter någon. Nu är jag uppriktigt orolig, är nu detta ett bevis på att jag håller på att förlora ytterligare ett av mina sinnen, först hörseln, som markant försämrats, visserligen har hörselförlusten ersatts med tinnitus, så tyst blir det aldrig, men ska nu smaklökarna lägga av också då måste man fråga sig vad kommer då de att ersättas med? Hörselnedsättningen kunde ju i bästa fall ha blivit ersatt med något trevligare än ett ständigt tjutande, t ex med den musik som jag gillar, men nu blev det tinnitus så man får väl misstänka att smaklökarna också tar till något som jag inte gillar, som t ex surströmming eller fiskbullar, för inte tror jag att det blir smaken av marshmallows och glass jag ständig kommer att känna. Finns även en del alternativ i affärerna här nere som jag inte heller tycker ser aptitliga ut men de har jag inte testat så jag kan inte uttala mig i de fallen. Men vid närmare eftertanke måste jag erkänna att lägger smaklökarna av så tror jag det är bättre att de håller sig neutrala, ingen smakupplevelse måste i alla fall vara bättre än en ständig ha samma smak i munnen och att vad jag än äter så smakar de marshmallows och glass.

Nu kan det ju också finnas en i mina ögon mer naturlig förklaring till fenomenet med mitt uteblivna glassbegär. Jag vet inte om jag sagt det tidigare men eftersom jag inte tycker vinter och snö är någon större aha-upplevelse så har jag framfört en önskan om att i mitt nästa liv få bli björnhona. Finns många fördelar med det faktiskt, t ex man förväntas äta sig rund och fet under vår, sommar och höst, detta ger många glassar och påsar marshmallows utan att man behöver ha dåligt samvete, sedan kryper man till kojs under vinterhalvåret och vaknar fram emot våren i rätt så slimmat skick, visserligen hungrig, sur och på dåligt humör, men det är övergående när man tänker på vad man har framför sig, sommar, sol, marshmallows och massor med glass.

Detta är vad som gäller i mitt nästa liv men eftersom jag har levt mig in i den visionen så intensivt så har jag, måste jag erkänna, definitivt påbörjat den vakna delen av en björnhonas liv vilket naturligtvis har gett önskat resultat, om jag varit björnhona, men nu är jag ju inte det…ännu åtminstone. Det innebär också att jag aldrig kryper i säng i 5-6 månader för en behövlig bantarsömn, nej då drar jag i väg till nästa ställe som i stort sett påminner om den sommar jag är van vid och som ytterligare triggar min björnhoneinstingt.

Men nu har jag alltså klarat av att passera både glass nere i Marinan och marshmallowspåsar på Lidl utan att känna det där ”absolut-måste-ha-behovet”. Så nu är frågan, handlar det om ytterligare en förlust eller nedsättning av ett sinne eller är det så att nu har hjärnan satt ner klackarna och ruskat liv i mitt undermedvetna försvar mot allt för mycket godisätande, till hjälp har hjärnan också ett par rätt krävande ben som också har vaknat efter flera månaders stillsam tillvaro. Den långa vilan började med vår operation och konvalescenstid, visserligen var det Rune som opererades och var konvalescens men som den empatiske f.d. sjuksköterska jag är, så har jag både lidit med honom och varit försiktig med alltför vidlyftiga utflykter för att så sakteligen bygga upp den förlorade konditionen med promenader här på campingen i sakta mak. I samma takt som Rune bygger upp sin kondition så tappar jag min, han bygger upp det han förlorade före operationen och det som eventuellt fanns kvar gick förlorat vid operationen, jag däremot, hade väl ett skapligt ”flås” tidigare men det har jag mer eller mindre tappat under ”vår konvalescenstid”, så att både vara björnhona och empatisk sjuksköterska har inte gått helt spårlöst förbi.

En kommentar

En kommentar på “Nu har historien..”

  1. Tommyon 23 feb 2014 kl. 12:16

    Hej där nere, jag blev påmind om surströmming av ditt bloggskrivande!Ska jag ta med några burkar? Vad tror du Rune skulle tycka om det? Blir vi avhysta från campen eller hedersgäster? /TM

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera