maj 11 2014

Verkligen inte lätt..

Skrivet av kl. 03:25 i kategorin Allmänt

 

..att upprätthålla ambitionsnivån när vädret bara är underbart och dessutom släkt och vänner på besök vilket gör så att dagarna bara rusar iväg. Med ambitioner menar jag ambitionen att skriva lite om hur vi tillbringar dagarna, väder, blommor, trevliga grannar, boulespelet och promenader i och runt ”byn”, ja stort sett hur livet på campingen gestaltar sig för en ”lat” pensionär.

Vi har som sagt haft besök av min familj, i mars min dotter med man och yngsta barnbarnet och nu i april min svägerska och bror. Dessutom har vi sedan i mitten på mars våra vänner hemifrån här och de blir kvar tills vi tillsammans vänder hemåt….men norrut blir det först efter att vi tagit oss ytterligare söderut, troligen ner mot Gibraltar och in i Portugal och därefter vänder vi nosen norrut, men först väntar vi på anslutning av ytterligare en resedeltagare, nämligen ett barnbarn till våra reskamrater, hon kommer i slutet av denna månad, så starten härifrån sker först någon gång i månadsskiftet maj-juni.

Vädret har i vår varit ytterst stabilt, alltså stabilt soligt och behagligt. Vattentemperaturen har i och med det blivit ”badvänligt” åtminstone för oss nordbor men också för rätt så många spanska ungdomar faktiskt har även en och annan modig något äldre spansk señora eller señor vågat sig i böljan.

Våren har naturligtvis och kommit till trädgårdarna och som vanligt kan jag inte låta bli att ta kort på prakten, bouganvillan, rosor, änglatrumpeter, ginst och nerium är som bäst igång nu dessutom en hel del blommande träd och buskar som jag inte har en aning om vad de heter, bara att de är helt fantastiska i sin blomrikedom.

Att vädret hemma i Sverige för närvarande inte är så angenämt har jag både läst mig till och fått information om bl. a från min bror som när de åkte härifrån hade ca 20-25 grader och sol för att sedan kom hem till regn, snålblåst och ca 5 plusgrader som det var i Umeå. Jag kan inte säga att den informationen får mig att längta hem precis men eftersom det troligen handlar om minst en månad till innan vi är hemma så har våren stabiliserat sig och kanske till och med att man kan likna vädret vid försommar.

20140511-1

2 kommentarer

2 kommentarer på “Verkligen inte lätt..”

 1. Lennarton 19 maj 2014 kl. 21:29

  Hej på er

  Jag måste ändå skriva och berätta om värmeböljan som hemsöker oss i dessa dagar. För närvarande är jag klädd som nere i Spanien dvs linne och kortbyxor och termometern i skuggan på bron visar otroliga +27 grader !!! Hoppas det håller i sig. Vi får väl höra om det är värmerekord.
  Eljest är det som vanligt i Umeå, vi (mest Siri) har mycket med barnbarnen att göra, det hämtas o skjutsas o passas…men så blir det när föräldrar jobbar och har mycket som ska hinnas.
  Hoppas oxå att ni har det något lugnare (på kvällarna) sen vi åkte hem, men vi hade ju bara trevligt.
  Såg förresten att Umeå ska vara värd för ett stort meeting i Augusti för Geocatchers Ska Tommys dit måntro? Sköt nu om er och ta det lugnt på den långa hemresan, men vi hörs ju innan dess.
  Hälsa alla
  Siri o Lennart

 2. maglie del calcioon 29 aug 2018 kl. 19:10

  I enjoy the data on your internet site. Thanks a ton.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera