jul 11 2014

Nu har det hänt…

Skrivet av kl. 22:25 i kategorin Allmänt

 

…det jag inte trodde skulle hända på åtminstone några år till, och inte heller med det resultat det blev…..nej jag har inte nedkommit med ytterligare en arvinge… men, Rune och jag har blivit med hus!!!….inte riktigt sant för vi skriver på tisdag om inget oförutsett händer som till exempel att vi får kalla fötter när eftertankens kranka blekhet slår oss eller att säljaren får en nostalgitripp och bara måste ha kvar huset för alla minnen som det innehåller.

Antar att det kan komma som en ordentlig överraskning för många av våra vänner och bekanta och faktiskt även för oss, men det känns helt ok, nu när man vant sig vid tanken. Vi har alltså hittat ett litet behändigt hus i östra delen av Småland, noga räknat i Fågelfors en dryg mil från Högsby, det är ett precis lagom stort hus för oss två, en lagom stor tomt och ett hus som visserligen behöver lite kärlek, som det brukar stå i mäklarannonserna, men även det behovet är lagom krävande tycker vi.

Vi har under några dagar i juni åkt runt med min dotter och hennes man i norra Skåne och större delen av Småland, men i första hand i den sydvästra delen, och tittat på hus. De planerade att flytta ner till södra delen av Sverige under augusti.  Tyvärr var turen inte på deras sida, visst hittade de intressanta objekt men även knepiga tanter och tjuriga ”gubbar” dessutom säljare som vägrade sälja till dem när de började prata om besiktning, och där även mäklaren tyckte att det var onödigt med besiktning av huset, men han var säkert ärlig för det bedyrade han vid upprepade tillfällen….så ofta att det började låta skumt i mina öron. Så efter en veckas åkande runt på jakt efter lämpliga objekt blev det hemfärd utan något resultat för dem, men vi hittade det lilla hus vi faktiskt kunde tänka oss att slå oss ner i, men bara under sommarmånaderna, än så länge gäller det Spanien under vintern.

De som var de verkliga husspekulanterna, Kali och André, blev alltså utan men vi som inte ens visste att vi ville ha hus hittade ett. Nu har det ordnat sig även för dem, de tog sig ner under en stresshelg för att titta på några objekt och, tack och lov så hittade de sitt drömhus, och vad som är än trevligare, ur min synvinkel i alla fall, är att det huset finns bara ca 6 mil från vårt blivande hus, och vad är 6 mil för en norrlänning, som åker tur och retur till IKEA i Haparanda för att köpa värmeljus, servetter, diskborstar och äta köttbullar med mos och sedan avsluta måltiden med en femkronors mjukglass som efterrätt, en resa på ca 55 mil.

 

2 kommentarer

2 kommentarer på “Nu har det hänt…”

 1. Catrineon 11 jul 2014 kl. 22:52

  Hejsan
  Mina 3?… Semesterveckor tar slut på söndag
  … ÅNGEST!!!!!
  Men det du skriver låter ju jättetrevligt…
  Som sagt 6 fjuttiga mil är ju inget…
  Kan va skönt med en fast punkt att landa på
  Ibland…
  Hoppas ni har det bra… Jobbar natt heltid
  Isommar…
  Kram o ha det bra
  Catrine m voffsar

 2. Lennarton 12 jul 2014 kl. 15:49

  Hallå. Kanske för tidigt att gratulera…men vi gör det ändå.
  SoL i Umeå

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera