jul 19 2014

Så är man då..

Skrivet av kl. 08:14 i kategorin Allmänt

 

…småländska. Spanjorska på vintern, småländska på sommaren och norrländska av födsel, och detta för att jag vill det och själv har valt det, jag menar att vid min ålder är det inte helt ovanligt att flyttningen beror på mer eller mindre tvång och inte på vad man egentligen vill utan man kan säga att därtill var men nödd och tvungen, som en inte helt okänd biskop Brask sa. Vi, Rune och jag blev alltså med hus i Småland, ett litet gult hus med svarta knutar, helt i Skellefteå AIK:s färger, vilket troligen vissa av mina vänner finner helt i sin ordning, själv är jag väl ingen större AIK-fantast, egentligen…men vad gör man inte för att glädja andra. Vi har i alla fall bott i det lilla gula huset med svarta knutar från tisdag eftermiddag, jag egentligen inte i huset utan vid huset, vi har inte fått hit våra möbler ännu, så för närvarande har vi ett köksbord, åtta stolar, en pall, en byrå och en fax….? Det var vad som fanns i huset när vi fick tillgång till det, det plus en himla massa skrot och gamla prylar i skåp och lådor, tyvärr inte något för antikrundan.

När man flyttar in i en nyköpt bostad, hus eller våning, brukar de vara utflyttningsstädade men i vårt fall handlar det om inflyttningstädning, det har vi nu hållit på med sedan vi kom hit och det kommer nog att fortgå i ytterligare någon vecka, jag inomhus i bodelen, Rune i garage, förråd och utomhus på tomt och fasad. Vi var medvetna om att det var på det viset men inte hur illa det egentligen var, men vi har förhoppningsvids den tid det behövs för att få det någotsånär som vi vill. Det är egentligen mer det estetiska både inne och ute som vi får hålla på med, lite målning både inne och ute när man skurat sig genom ”skiten”. De tunga och kostbara investeringarna får man nog säga är avklarade för under de senaste åren är det både bytt tak på hus och garage, byggt ett rätt stor inglasat uterum, indragen vattenburen bergvärme, renoverat badrum och sovrum dessutom kommunalt vatten och avlopp, så vad är lite (mycket) skit i vrårna att klaga på. På plussidan kan man väl också lägga att huset inte såldes som sommarstuga för då hade priset troligen hamnat på det dubbla eller mer, det är konstigt att ett torp som varken har vatten eller avlopp indraget i vissa fall inte ens ström och som mäklarna säger i sina annonser, är i behov av lite kärlek för att få det perfekta sommarboendet, kan kosta så otroligt mycket mer än ett hus som är fullt beboeligt som det är.

Personligen är jag inte intresserad av att hämta vatten i en gårdsbrunn med tveksam vattenkvalitet eller elda i en vedspis för att laga mat, visst det finns gasolspisar och de är helt ok att använda om man saknar ström, men att betala flera hundra tusen mer för det boendet bara för att torpet är ”genuint” och ligger bakom all redlighet, i bästa fall vid någon sjö, nej det är inte vad jag söker, jag gillar grannar och tryggheten med att ha grannar, möjligen är det så att man värdesätter den tryggheten ju äldre man blir. Till någon forma av bad och sjö kan jag nog ta mig om jag så vill, för sjöar är det gott om i Småland

4 kommentarer

4 kommentarer på “Så är man då..”

 1. ANNE-MARIE o ELLERT GILLSTRÖMon 20 jul 2014 kl. 11:51

  HEJ!

  VÄLKOMNA TILL SMÅLAND
  VEM KUNDE TRO ATT NORRLÄNINGAR
  KAN FINNA RO I MÖRKASTE SMÅLAND
  VI PASERADE FÅGELFORS FÖR NÅGON VECKA SEDAN PÅ VÄG TILL ÖLAND.
  GE OSS EN NÄRMARE BESKRIVNING PÅ VAR NI BOR SÅ KAN HÄNDA VI DYKER UPP
  ANNE-MARIE ÄR OPERERAD FÅTT EN NY AXELPROTES. HON CYKLADEOMKULL
  1JUNI 2013 INGA LÄKARE HITTADE NÅGRA FEL.
  PÅ ETT ÅTERBESÖK FÖR CANSER FRÅGADE LÄKAREN HUR LÄNGE HON
  HADE VARIT SÅN I SIN AXEL GICK DET FORT MED OLIKA RÖNTGEN.
  VI HAR INTE KUNNAT ÅKA PÅ ETT HELT ÅR, MEN TILL HÖSTE BLIR DET
  NOG SPANIEN IGEN
  MVH
  ANNE-MARIE oELLERT

 2. Kristina Karlströmon 11 aug 2014 kl. 20:04

  Hej!
  Vad kul att ni också hamnar i Småland. Vi flyttar för gott till vårt fritidshus i Västervik den 27/8.
  Vi har byggt ut i omgångar så nu kan vi kalla huset för permanent. Allt är dock inte klart, men hoppas det är ok till jul. Jag åker lite fram och tillbaka för att jobba lite mera.
  Vi har klarat av en tur till Italien och Frankrike, 3 veckor i sommar, som tur är utan rån. Låter otäckt.

  Lycka till med huset och må så gott.

  Kram Kjell o Kristina

 3. Ainaon 12 aug 2014 kl. 09:24

  Hej Kristina, har försökt sända ett mail till dig på den adress som jag hade sedan tidigare men det går inte att leverera. Har du bytt adress?

 4. Kristina Karlströmon 12 aug 2014 kl. 16:53

  Hej!
  Nej jag har samma som tidigare:
  kristinaberitkarlstrom@hotmail.com

  0760287131

  Ha det så bra.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera