aug 16 2014

Nu är det snart..

Skrivet av kl. 22:45 i kategorin Allmänt

…val i Sverige och våra toppolitiker åker runt och håller möten och förklarar hur fruktansvärt förträffligt det kommer att bli i Sverige om vi, väljare bara ger deras parti vårt stöd och röstar på deras parti. Så icke nuvarande statsminister Reinfeldt han förklarar att nu är det viktigt att vi öppnar våra hjärtan och tar emot ett mycket stort antal nya flyktingar. Han är medveten om att det kommer att kosta en otrolig massa pengar och att det innebär att det inte kommer att finnas något utrymme för någon form av förbättringar och reformer inom skola och offentliga sektorn i Sverige. Reinfeldt slår i sitt tal fast att Sverige är och ska bli en humanitär stormakt.

Samtidigt läser man om att migrationsverket betalar ut fantasisummor till olika företag som erbjuder flyktingbostäder, företag som gör otroliga vinster men som inte skattar för en endaste krona i Sverige, utan stora delar av vinsten landar direkt i fickan på någon diffus person i något skatteparadis. Ännu mer skrämmande blir det när personer som sitter eller har suttit som regeringens rådgivare i dessa frågor hamnar i toppen av dessa suspekta företag.

Jag tycker visst att man ska hjälpa flyktingar som verkligen har behov av hjälp. Men samtidigt är det skrämmande när man hör och ser hur den sociala välfärden försämras för de i Sverige som redan tidigare hade det knepigt att klara den lagstadgade standarden och som allvarligt funderar över om man kan anmäla sig som flykting i sitt eget land.

Öppna våra hjärtan säger Reinfeldt, visst men vem kommer vi att prioritera i en valsituation, en anhörig eller nära vän som har ångest därför att de inte har råd med den hjälp som de egentligen behöver, och där nära anhöriga mår dåligt eftersom de inte kan ge den hjälp som de skulle vilja på grund av att de för att klara familjens kostnader måste arbeta, och jag lovar att det i många fall är det inte frågan om några extravaganta utgifter utan rent baskostnader som hyra, mat och kläder, dessutom de kostnader som det innebär att ha ett arbete, såsom resor till och från jobbet och i en barnfamilj får man troligen räkna med vissa extra kostnader för barnens eventuella fritidsintressen.  Vad jag anser vore en gest som skulle ge lite tyngd i Reinfeldts tal vore om han och övriga högavlönade politiker öppnade sina börsar och beslutade att åtminstone under en överskådlig tid, säg ett år, halkade ner på en normal löntagares budget och då kunde överskottet gå till flyktinghjälpen.

Jag är definitivt inte rasistisk, nej jag tycker om mångfald, men kostnaderna för denna humanitära hjälp skenar och varför en lägenhet som hyser en flyktingfamilj måste kosta 8-10 tusen mer än vad normalhyran är för denna lägenhet är i mina ögon helt orimligt och oacceptabelt, så kontentan av mina funderingar är, visst bör vi ha råd med viss humanitär flyktinghjälp men har vi råd med politiker och deras rådgivare.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera