sep 23 2014

Hola España…

Skrivet av kl. 09:22 i kategorin Allmänt

 

…nu är vi här, lite sent men bättre sent än aldrig, att vi är sen beror ju på att det liksom kom ett litet hus i mellan. Vi blev ju helt utanför planeringen med hus i Småland, visserligen bara ett litet hus men helt klart tillräckligt stort för att göra så att våra resplaner blev något senarelagda. Men nu är vi i alla fall här på vad vi numera får kalla vårt andra hem, tidigare var det nog klassat som det mer eller mindre enda stationära hemmet, även om det också i grunden är frågan om ett mobilt hem.

Resan gick bra får man nog säga trots en varningslampa som tog sig friheten att indikera att vi hade laddningsproblem, men den lilla lampan var en riktig skojare för problem med laddningen hade vi inte, nej det var bara lampan som kände för att vara lysa upp vår tillvara, den återgick till ordningen när vi hittat en verkstad, vi hann inte ens kontakta verkstadspersonal av den enkla anledningen att vi kom dit sent på fredag kväll. Vi åkte från Fågelfors på torsdag kväll åttatiden och allt gick enligt planerna ända tills den lilla lampan beslutade sig för att göra resan lite mer spännande, vi hade då lite drygt 30 mil kvar till Luxemburg som var vårt destinationsmål för fredagen.

Det blev alltså inte Luxemburg men väl Trier där vi varit tidigare på verkstad tillsammans med vänner som fick bekymmer med sin bil, även det en fredagskväll så klart, så jag såg fram emot en helg på verkstadsparkeringen som det blev vid det tillfället. Vi tyckte att de var proffsiga och snabba med att fixa problemet den gången men denna gång behövde vi bara uppsöka verkstadsparkeringen så var problemet löst, det kallar jag snabb och billig problemlösning. Det blev i alla en övernattning på parkeringen för en lugn, ostörd och skön natt.

Resan därefter gick helt enligt planerna eller kanske till och med bättre än planerat, ett dimmigt och av och till regnigt Frankrike, som jag numera är lite skeptisk till på grund av besöket i husbilen av ”någon” mindre ärlig person nattetid när vi låg och sov, passerade vi under lördagen och vips var vi då i Spanien. Nattstopp gjorde vi mellan Barcelona och Tarragona, till min förvåning regnade det en del även där, det är vi inte van vid men ok vi var ju inte framme i Lo Monte så solen hade många mil på sig att ta över vädersituationen, och visst så blev det. Vi anlände till Lo Monte i sol och ca 30 graders värme vid tre-tiden på söndag eftermiddag.

På campingen var de sig likt, fullt och fortfarande rätt många spanska ekipage men också ganska många ”vanliga” vintercampare, både kända och för oss nya bekantskaper. På vår tomt, tja….ostädat!!! Uppröjning startade omgående och fortsatte under hela tisdagen, så på tisdag kväll började det likna något och viss ordning återställd. Vissa förändringar har skett här på campingen, åtminstone på personalsidan, receptionen har delvis ny bemanning, tyvärr har Mirjam slutat, för att ge och få mer tid med barnen, Solveig har fått en dotter och är nu mammaledig, men den nya personalen verkar trevlig och är lika serviceinriktade som tidigare personal, så det är väl bara det vanliga ogillandet man har om förändringar i det invanda, alltså egoistiskt tänkande.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Hola España…”

 1. Lennarton 24 sep 2014 kl. 17:38

  Hej
  Trevligt att höra att allt gått bra. Det måste vara skönt att få byta bort den annalkande vintern som vi anar, och få komma tillbaka till värmen och miljöombytet. Antar att ni har mycket som ska fixas.
  Här är det som vanligt, vi har flyttat hem från stugan och jag håller fortfarande på med badrummet.
  Vi hörs
  Brodern

 2. maglie calcio bambinoon 29 aug 2018 kl. 19:14

  Passion the website– very user friendly and lots to see!

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera