okt 26 2014

Nu är det alltså..

Skrivet av kl. 11:12 i kategorin Allmänt

 

..vinter, åtminstone vad det gäller klockan, himla onödigt att ändra på tiden tycker jag. Visst det är ljusare på morgonen men det innebär att det mörknar tidigare på kvällen. Eftersom det i min hjärna finns en inbyggd klocka som inte har någon större ambition att ändra på sina vanor så innebär det egentligen bara att jag får ännu mindre sömn. Jag kommer fortfarande att sitta uppe och lyssna på tv via Runes dator och slöspela dataspel eller lösa korsord, för något vettigt kommer jag inte att åstadkomma och absolut inte heller att komma mig i säng även 0m jag mellan åtta och nio på kvällen hotar med att det kommer att bli en tidig kväll så …inte, det drar i väg till både midnatt och någon timma därefter. Problemet är att om jag klarar att passera niotiden på kvällen utan att ha glidit in i någon form av halvt medvetslöshet så vips är jag tillbaks i arbetslivets tider, mellan nio på kvällen och sju på morgonen så är hjärnan och även kroppen ganska nöjd med att vara aktiv så att vara igång under den mörka tiden av dygnet är helt ok för mig. Dessutom är jag morgonpigg, eller man kanske hellre skulle kalla det förmiddagspigg, så det är inga problem att efter en vaknatt hålla igång till fram emot tolv på dagen. Men därefter slutar i princip min ”arbetsdag”, jag har alltid sagt att det jag inte startar upp före mitt på dagen det blir inte gjord den dagen, så är det och så har det alltid varit. Nu pratar jag nödvändiga och ointressanta måsten, promenader, boule och andra trevligheter kan jag delta i när det ”bjuds på”, helt ok även om det blir på eftermiddagen eller kvällen.

Vi har redan hunnit ha besök hemifrån, Runes dotter med familj har varit här en vecka, mycket trevligt men på tok för kort, en vecka går så fort och det är så mycket man skulle vilja hinna. De hade hyrt en lägenhet i ett helt nybyggt, typ radhus, eftersom det inte fanns någon ledig bungalow under den tid de var här. Om jag ska vara helt ärlig så vill jag nog påstå att deras boende var betydligt lyxigare än en bungalow, eller vad sägs om en lägenhet på ca 60 kvadratmeter med två sovrum, kök/allrum och två badrum, ett badrum till varje sovrum. Fullt utrustat kök med diskmaskin, tvättmaskin och naturligtvis plattor och ugn dock inte…. micro!!!? Nu hoppas vi att vi också så småningom får hit även resterande barn med familjer och att vi så länge vi tillbringar vintrarna här nere får återkommande besök av våra barn med familjer, naturligtvis vill vi även i år som vanligt ha besök av min bror och svägerska, och av en viss familj från Byske förväntar vi oss besök, om inte måste det till en ganska hållbar ursäkt. Välkomna är under alla förhållanden vänner och bekanta.

”På campingen intet nytt”…. inte helt rätt, det är t ex ovanligt många svenska campare här vad vi har kunnat konstatera, många av de som har stått här tidigare år har kommit under den senaste månaden men även många som vi aldrig tidigare träffat, vilket vi egentligen inte gjort nu heller, bara noterat att det är svenska husbilar eller husvagnar.  Nytt på campingen är också, enligt Franc, att det eventuellt kommer att bli fler bungalows. En annan nyhet är att det blivit en ny leverantör av internet, inte helt lyckat tyvärr, vi har ett abonnemang på 6 megabit men tyvärr har det bara lyckats att leverera mellan 0,5 och som bäst runt 1,0 under kvällstid, vilket bland annat inneburit att tv via datorn inte fungerat under de tider som nätet varit mest upptaget, därav de sena kvällarna då vi (Rune) bara har kunnat se tv på ett tillfredställande sätt efter kl 23 på kvällen. Nu har det blivit lovat bättring i det avseendet eftersom det kommer att sättas upp en mast, hög och nära, så vi kommer att bli imponerade av den prestanda de kommer att kunna leverera. OK vi väntar och hoppas men personligen väntar jag även med att göra vågen tills jag får se resultatet, jag är väl inte så intresserad av tv men skypen vill jag ha i gång på ett bättre fungerande sätt.

 

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera