nov 16 2014

Söndagen den 16 november..

Skrivet av kl. 11:29 i kategorin Allmänt

..en dag som i min agenda är helt blank, visserligen har jag ingen agenda men dagen är lika fullt blank, ingen boule, ingen tvätt, det gjorde jag i går mellan boulespelen, ingen städning eller åtminstone bara viss städning, inte ens någon matlagning som tar tid finns på programmet, eftersom jag kommer att kalla denna dag för torsdag i mathänseende och då serveras det enligt tradition ärtsoppa och den kokade jag i fredags, så vad ska man då hitta på? Boule blir det alltså inte, det nationella laget spelar först på tisdag och Europaligan har spelledigt på söndagarna, långpromenad då? Ja visserligen är vädret optimalt för den aktiviteten, sol och lagom varmt men min vänstra höft är inte riktigt med på alltför långa utflykter till fots, ja den är naturligtvis med men efter ett tag under smärtsamma protester så det får jag avstå, måste försöka få den delen av min lekamen ”fit for fight” innan våra vänner, Gunilla och Tommy, kommer i slutet av denna månad. Då kan det bli långa promenader om jag hänger med när de är ute på cachingjakt, skattjakt med hjälp av GPS . Det är en rätt kul skattjakt men skatten man eventuellt hittar är väl inte ekonomisk givande men man får en himla massa mil i benen och det kan om man vill och har tur innebära en viss vinst även på ekonomin om det förbättrar eller håller hälsan på en hyfsad nivå utan läkarbesök och mediciner… se där nu fick sjuksköterskan i mig komma med pekpinnen.

Men i dag är det alltså den 16 november, i början av en lång vinter i Skellefteå uppe i norra Sverige varifrån vi emigrerat ner till Fågelfors i Småland, där det troligen fortfarande är senhöst. Nu befinner vi oss ju inte där heller utan i Torre de la Horadada i Spanien med mer sommarlika dagar, jag har kommit på att jag kallar nog alla dagar, veckor och månader för sommar när jag är här, vilket innebär att allt eftersom det blir svalare här så flyttar jag mina sommarassociationer norr ut i Sverige, så när det är vad spanjorerna kallar vinter här liknar jag det med sommar i norra delen av Sverige, dessutom sommar utan mygg, det ni inte helt fel.

16 november, bara 38 dagar kvar till julafton. På fjorton dagar ska vi hämta våra vänner på flyget i Alicante, de blir kvar här i fjortondagar, två veckor som kommer att gå med jetfart, vilket innebär att det bara är tio dagar kvar till jul när de åker och bara ytterligare en vecka senare ett nytt år….igen. Det har ju just sjunkit in att det är 2014, jag mins ju fortfarande förra nyåret, trots att jag har dåligt minne, vilket måste innebära att ….ja va då? Definitivt inte att tiden mellan har varit så enahanda att nyåret var det enda avvikande och därför finns kvar i mitt minne, nej absolut inte, det har hänt stora saker i världen även om de som vanligt i regel varit av negativ karaktär, och rätt så omfattande positiva förändringar i min lilla värld, så att säga att det varit enahanda är helt fel. Nej det är bara att konstatera…tiden har helt spårat ur, det borde finnas någon for av nödbroms. Om alla kloka damer och herrar slog sina kloka huvuden ihop och värkte fram en tidens nödbroms skulle jag gladeligen sponsra den med några hundringar, men nej de föredrar att bl. a sända raketer till avlägsna meteorer för att utforska och borra i den….men vad har jag för nytta av det??? Eller för all del, hela mänskligheten, men om de fixade en tidens nödbroms så kunde man ju bromsa tiden så att den där utforskningen av meteoren kanske har något att förtälja som kan visa sig nyttig för oss i nutid.

Alltså vad ska jag då göra på min blanka söndag den 16 november…..det lutar mot städning, jag kan egentligen inte längre blunda för behovet och inte heller skylla på andra betydligt ”viktigare” aktiviteter….så städning får det bli, men om högre makter är mig huld och trogen så dyker det upp något som enligt min bedömning är betydligt viktigare….och jag kan lova att de behöver inte vara så betydande aktivitet.

6 kommentarer

6 kommentarer på “Söndagen den 16 november..”

 1. Tommyon 16 nov 2014 kl. 12:08

  Vi är startklara! En trevlig resa till ett trevligt par! /T

 2. Ullaon 16 nov 2014 kl. 15:50

  Om vi varit närmare så kunde vi ju störa dig så du fick vänta tills nästa helg med sopandet!!
  Kram Ulla y Bill

 3. Ainaon 16 nov 2014 kl. 17:43

  Skulle verkligen ha varit trevligt Ulla, nu blev jag inte störd tyvärr så det fick bli lite städning, men att värma ärtsoppan tog sin försvarliga tid då jag värmde med minsta möjliga effekt. Efter mat, disk och vila, för att smälta maten, blev det en campingrunda och därefter lite hjärngympa med hjälp av pensionärsspelet.

 4. Tommyon 18 nov 2014 kl. 05:30

  Hej, tiden går fort å snart är vi på väg!
  Idag förgyller vi dagen med ett besök uppe i Haparanda! Sköt om Er, vi kommer snart!
  Ps. det har kommit ett antal nya cachar i Ert område, hoppas ni blir friska i lekamen! 😉 /T

 5. Lennarton 26 nov 2014 kl. 23:37

  Hej där nere i värmen.
  Hoppas ni har det bra. Vi förstår att ni har övervägande fina dagar lagomt med sol o värme, kanske som svensk sommar när den är som bäst. Kul att Tommys fått resfeber igen så nu blir det cachjakt.
  Här är det bara bra…ännu är det barmark och vi har ej tagit fram snöskyffeln trots åtskilliga minusgrader och snart julmånad. Apropå julmånad… då brukar det blir mycket, mest för Siri som ska köpa julklappar till barnbarnen. Sen har vi en hel del skjutsning och hämtning på dagis då våra stressade ungdomar jobbar över.
  I januari blir det säkert lugnare. Vi hade gärna oxå hälsat på men Gittan har börjat jobba heltid så i nuläget har vi ingen hundvakt, men det kanske löser sig.
  Hälsa Rune…vi hörs
  Brodern

 6. Solveigon 01 dec 2014 kl. 20:43

  Hej
  Vi är i Spanien nu i närheten av Vera, har varit i Portugal 1 mån och även firat 8-år med HBK i Fuengirola. Varmare här än Portugal, vi åker uppåt Mazarron senare. Hälsningar
  Solveig Lenestad

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera