feb 18 2015

Vårvindar friska, leka..

Skrivet av kl. 10:55 i kategorin Allmänt

..och viska, ja om det här är viskande vindar så är jag helt nöjd med viskningar efter som jag trots min hörselnedsättning inte har några problem med att höra dessa. Även om vinden bara viskar så får den i alla fall våra tält av olika slag att mer eller mindre protestera med att ryta tillbaks och det är inte bra för mina nerver kan jag lova. Tack och lov så har våra protesterande tält nöjt sig med att bara protester och vägrat att ge vika för vindens högljudda viskningar. Vad jag kan förstå av vädergudarnas utsago så kommer vinden att fortsätta att vara talför i veckan, kanske också få hjälp av ljudet från fallande droppar som steppar runt på taket till vårt Château här på campingen. Klagar jag…nä inte då, fortfarande ingen snö att skotta, ingen ishalka på vägarna och framförallt ingen 4-5 månaders risk för massor av den sortens varor, varför klaga då på en eller två veckors ”högljudd viskande vind” och några regnskurar, solen lyckas i alla fall visa sig även under sådana dagar….och hon, solen alltså, är himla varm och har en underbar förmåga att lysa upp tillvaron.
Under dessa dagar ligger boulen nere, inte på grund av att jag för egen del anser att vädret är för hårt, inte då man är väl nordbo, i rakt nedstigande led släkt med ärans och hjältarnas folk, utan naturligtvis beror det bara på att den lille kulan på grund av vindens ganska byiga ”viskningar” förflyttas, vilket gör att spelet blir något oförutsägbart och inte helt rättvist.
Egentligen har jag inget emot veckor av den typen eftersom jag då får vissa saker gjorda som har en förmåga att ligga efter, jag har inga problem med att skjuta upp mindre angenäma sysslor om trevligare saker erbjuds eller om vädret är toppen, och det är det väldigt ofta. Alltså finns det nu chans till att lite av mina måsten blir gjorda, men jag kommer ändå att prioritera dessa i den ordning som jag finner trevligast. Planeringen blir troligen i ordningen bullbak, förberedande och tillagning av ett antal middagar för kommande ”lata soliga dagar”, tvätt kan också ligga rätt bra till, för det sköter maskinen, en mer omfattande sanering och städning av husvagn och köksvagn ligger nog sist på agendan och har jag riktigt tur så har vinden viskat klart och solen tagit över innan jag hunnit till den sidan i dagordningen vilket ger mig chans att skjuta upp det ytterligare, sån är jag…en lat pensionär som inte har några problem med att prioritera det roliga i mitt liv.

3 kommentarer

3 kommentarer på “Vårvindar friska, leka..”

 1. Britt Törnquiston 18 feb 2015 kl. 11:17

  sköna vårvindar har vi även här i San Fulgencio. Kom från vintriga Svedala för en dryg vecka sedan och njuter av snöfria dagar, om än lite blåsiga. Hoppas ni har haft en bra vinter, var ju ett tag sen vi sågs. Vi kommer att åka söderut om några dagar, ska träna boule med Ulla och Kurt blandannat.
  Britt och Lars

 2. Kurton 19 feb 2015 kl. 09:44

  Hej.På tal om dom friska vårvindarna,vi tål dom inte Ulla får ont i det som sitter på halsen och min hörapparat låter som f-n så vi blir extra handikappade frånsätt detta gnäll mår vi bra.Tack för utflykten,positivt i den blåsiga våren.Hälsar vi på utägan

 3. Gösta Öhlundon 27 feb 2015 kl. 18:29

  Hej
  Jag har följt din blogg och med den fått inspiration att ta husbilen och frugan och dra ner mot Alicante nästa vecka har du möjligen någon bra resväg att föreslå (med er erfarenhet) med en bil som väger mer än 3,5 ton kan ev bli lite dyrt på betalvägar?
  Vi åker från Luleå
  Hälsn Gösta

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera