mar 05 2015

Så har vi då…

Skrivet av kl. 11:20 i kategorin Allmänt

..vänt blad i almanackan ytterligare en gång, och nu står det mars på bladet. Snart vår hemma och snart ”sommar” här enligt vad jag anser, för i det hänseendet är jag fortfarande ytterst svensk. Jag håller fast vid mina principer om att vinter är det mellan september och maj, har väl krympt det något här i Spanien men fryser jag under den perioden så är det vinter oberoende av om termometern ”talar” om ett inte ringa antal plusgrader, sommar är det när jag blir svettig när jag vistas i solen, egentligen helt normalt för en som betraktar sig som mer eller mindre växelvarm. Jag vill inte påstå att jag är fullständigt växelvarm som ödlor och ormar, nä jag är nog mer åt hållet björnar, igelkottar och grävlingar som föredrar att krypa till sängs och sova bort vintern, skulle nog vilja likna mig vid en igelgott för jag blir rätt taggig när jag fryser.
Mars började för övrig som vanligt, med en förlust för mig, den vanliga alltså, någon eller något stal första måndagen i denna månad, vart tog den vägen. Det är ju bara torsdag i dag jag borde minnas vad som hände under måndagen men, nej den är helt blank. Något måste väl ändå ha hänt, var det varmt eller kallt, regnade det, blåste det, spelade vi boule, vann vi eller förlorade vi i så fall? Nej jag kan inte komma på vad måndagen innehöll, min vecka började med att vi åkte till Lidl och handlade, enligt min bedömning gjorde vi det i måndags. Jag lyckades till och med få med Rune på att det var onsdag i dag trots att han var ganska säker på att det var torsdag. Min tvärsäkra ide om att vi handlade på måndag fick honom på fall. Men tänk om jag som vanligt hade borta en dag och han faktiskt hade rätt, en koll av kvittot från Lidl som jag hittade visade att…visst hade jag fel, torsdag är det i dag och inget annat. Tänk att jag alltid ska tappa bort dagar, men tack och lov är det dagar det handlar om och inte något som är av ekonomisk betydelse, visserligen kan jag inte ersätta de förlorade dagarna med de svider i alla fall inte i börsen.
Rune däremot han har fått något utan att det kostade skjortan, nämligen influensa, värk i lederna, rinnande ögon och näsa samt en ganska så besvärande hosta och allt detta har han fått helt gratis. Detta har gett mig anledning att ikläda mig rollen jag hade när jag var yrkesarbetande, nämligen sjuksköterskans uppgift, jag ordinerar och delar medicin, tar lite puls och blodtryck, någon febertermometer har vi inte, så det blir att känna med en sval hand på hans panna. Han har av den anledningen hållit en låg profil i sitt sociala engagemang, men han är betydligt bättre nu tycker vi båda, jag kan väl säga att som kvinna skulle man nog säga att nu är jag helt ok men som man är man än så länge bara på bättringsvägen, inget ont menat med det, nej det ligger nog i generna och uppfostran att mannen är bättre på att ta vara på sin hälsa än vad det så kallade ”svagare könet” är. Tro för all del inte att jag är ironisk när jag säger det….. nähäää, absolut inte.
Men trots förluster och ”vinster” så mår vi rätt bra och njuter i vårsolen, dessutom är vi glada åt att snart få hälsa våra vänner, Gunilla och Tommy välkomna hit och sedan i början av april kommer min dotter med man och yngsta barnet på besök under några dagar.

En kommentar

En kommentar på “Så har vi då…”

  1. Lennarton 07 mar 2015 kl. 01:54

    Hej på Er.
    Jovisst har ni vår hemma i fågelfors…metrologerna förutspår att det blir bortåt 15 grader i södra sverige på söndag, plusgrader alltså. Så ni får nog åka hem och klippa gräsmattan. Här i Umeå har vi oxå metrologisk vår, och några mängder av snö fick vi aldrig när det var vinter. Så nu är det i stort snöfritt… men inte isfritt för tjälen håller isfläckarna vid liv. Så ännu halkar vi omkring. Fick oxå ett meil av Tommys, nu är dom på väg söderut till Er. Vi har och har haft barnbarn i veckan för det är ju sportlov och föräldrarna jobbar. Vi har delvis varit i stugan och det har blivit en del skoteråkning på isen och snöfläckarna. Att tolka efter skotern står högt i kurs hos barnen. Nu är vi tillbaka på rödäng och i några dar. Vi kommer senare att åka upp till Joesjö och isfiska röding. I övrigt känner vi oss friska och vi hoppas att ni oxå gör desamma och om allt går väl kanske vi ses när ni kommit till Sverige
    HÄLSNINGAR
    Siri o Lennart

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera