apr 11 2015

Hur kan man bli..

Skrivet av kl. 14:50 i kategorin Allmänt

..stressad utan att göra något. Hur enkelt som helst i mitt fall, det är fullt tillräckligt att tänka på allt jag MÅSTE göra de närmaste veckorna. Hela mitt spanska hem ska ”rivas” och packas ihop. Vissa saker blir kvar, som t ex husvagnen, men inte på samma plats, det innebär att tälten måste tas ner och förvaras på någon lämplig plats, fyrkanten, alltså köket, ska dras hem för besiktning och som helt vanlig släpvagn kommer den att packas med de saker som vi inte behöver här nere, och det mina vänner, är en hel del. Det är otroligt vad man lyckas samla på sig när man blir så att säga bofast på ett ställe, jag säger bara Runes s.k. service-tält med innehåll, redan där börjar stressen göra sig påmind, hur och vad ska tas hem och vad blir kvar. Enligt Rune så ska det mesta hem, utom en del skruvar och spikar, visst det låter helt ok men….det ska med hit till hösten igen enlig Runes planering. Visst har jag också en hel del onödiga saker här det är jag medveten om, men jag försvarar mig med att det fanns ingen annan plats för prylarna när jag gjorde mig av med mitt hus. Mycket av detta ska hem nu när vi skaffat det lilla huset i Småland och till skillnad från Runes verktyg så blir dessa saker kvar i huset i Sverige
Nu är det bara att bita i det sura äpplet och inse att det är slut med att bara slappa och skjuta upp alla måsten tills det känns näst intill trevligt att ta i tu med dessa, nej nu är det bara att få det gjort även om det inte känns trevigt att göra det just den dagen det måste göras. Visst har jag/vi planerat det hela men samtidigt har jag bara i tanken börjat med arbetet eftersom jag hela tiden intalat mig att det inte var lönt att börja innan min dotter och delar av hennes familj varit här….nu har de varit det och åkt så nu vet jag inte vad jag kan skylla på, visserligen lyckades jag intala mig att vi skulle ta det lugnt i helgen och fick naturligtvis Rune med på det….vi är rätt lika vad det gäller förmågan att lägga saker på framtiden…mañana, mañana vi är ju fortfarande i Spanien.
Vi har ju visserligen fortfarande Gunilla och Tommy här så visst kan det finnas chans till en del angenämare avvikelse i måsteprogrammet men jag har för avsikt att försöka hålla fokus….. på jobbet!!!! Som det står någonstans i Bibeln, köttet är villigt men anden är svag hur illa är det inte då när både kött och ande är svag, när anden hänvisar till köttets svaghet då är det inte lätt att stå emot, och om någon dessutom bara lite försynt nämner mjukglass i Marinan, ja, ja då antar att både kött och ande faller för frestelsen, tyvärr måste jag medge att falla för den frestelsen är inte helt oangenämt även om jag kommer att få dåligt samvete och förfasa mig över min dåliga motståndskraft, men man föll ju för den goda sakens skull, eller hur.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Hur kan man bli..”

 1. kurton 11 apr 2015 kl. 16:34

  Hej,därnere på Lo Monte.
  Nån måste ta tag i chefskapet,och nu när jag är hemma så måste det bli någon av er.
  Bit i ett surt äpple och sätt igång så skall ni se att det går som en dans.Man kan också som vissa rumäner åka om natten och liksom lådsas som ingenting så får ju nån annan
  ta hand om skiten,men de var nog ingen bra lösning.det skall bli spännande att följa det hela,så här lite från ovan.Jag har ju sett mängden av grejor,så jag inser att ni har att göra den närmsta tiden hälsningar från ovan (på kartan) Ulla o Kurt

 2. Britt Törnquiston 13 apr 2015 kl. 21:16

  Huva!
  Vi har allt med oss hem som vanligt. Packa varligt och kör sedan lugnt mot Svedala så ses vi i höst som grannar!
  Britt och Lars-Göran

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera