maj 27 2015

Herre du milde..

Skrivet av kl. 21:37 i kategorin Allmänt

..vad man åldras fort i Sverige. På mindre än en månad har jag blivit betydligt äldre känns det som, ja i princip skulle jag kunna säga att jag nu känner mig som om jag vore 80 år…och det även om man bara räknar i söndagar. Anledningen till mitt snabba åldrande är att jag har inlett ett krig mot kirskål beväpnad med trädgårdstrimmer och att jag under angreppen uppenbarligen använder en anfallsställning som inte min rygg uppfattar som angenäm och naturlig. Dessutom har min vänstra underarm inte heller någon förståelse för att man när man arbetar sig genom det enorma fältet av kirskål måste göra vissa rörelser och vridningar som inte tidigare hört till mitt normala rörelseschema…men nu gör det det. Dessa två saker har minskat mitt behov av ord till bara ett för att uttrycka mitt fysiska mående, nämligen…AJ. Nu är det inte bara jag klarar sig med det lilla ordet aj för att uttrycka sitt fysiska mående, även Rune har gått samma snabba åldrande till mötes, inte på grund av kirskål utan hans krig riktar sig mot betydligt större och högresta fiender och i hans fall är beväpningen motorsåg. Han har tagit sig an skogsskiftet och är i full gång med avverkningen, vilket innebär både fällning, kvistning, kapning i lämpliga bitar och matning av kompostkvarn med de mindre kvistarna. Hans motståndare är visserligen större men mina är fler och tjurigare, dessutom ”spottar” mina fiender på mig så jag blir från hjässa till fot grönprickig.
Ja det är livet för oss nu när vi är ägare till både fält och skog, och allt detta arbete ryms på en tomt på ca 1000 kvadratmeter, mitt kirskålsfält är säkert ett par hundra kvadrat och Rune har nu avverkat minst ett tio-tal träd av olika grovlek, både björk, rönn, lönn, ek och kanske även någon lind, men det vet jag inte eftersom jag inte är så bekant med det trädet. Jag måste dock tillägga att jag förutom kirskålen också går fram med typ grensax och röjer undervegetation av späda plantor och småträd som de större träden ”ynglat” av sig.
På fritiden….ja vilken fritid???? Om man vill kalla jobb inomhus med viss förbättring för fritid så håller vi för närvarande på att tvätta och slipa köksluckorna inför ommålningen som var planerad sedan tidigare. Men till veckan blir det i alla fall några dagars ledighet för vi kommer att åka till Umeå och Skellefteå, dels för att gratulera Runes dotter som tar sköterskeexamen efter att helt ha sadlade om från sitt tidigare yrke, tufft och strongt gjort . Sedan ska vi vidare till Skellefteå och Vallen för att hämta de möbler som är kvar där och även kolla vad vi i övrigt egentligen har där, det blev mycket kört till Myrorna och till sopstationen i Skellefteå men vad som blev kvar har vi inget minne av. Så jag antar att man kan säga att ledigheten blir den tid det tar att kör upp till Skellefteå, alltså ca ett dygn,
Men förutom åldrandet, det en aning kyliga och solfattiga vädret och att vi beklagar att vi åkte från Spanien så tidigt så mår vi bra båda två och klagar egentligen inte alltför mycket på de negativa bitarna utan njuter av att vi är här och att vi själva får och kan bestämma över om vi ska öka på åldrandet eller om vi ska dra till Kalmar t ex, och äta mos och köttbuller med efterföljande dessert….en femkronors mjukglass innan vi går ut från IKEA.

En kommentar

En kommentar på “Herre du milde..”

  1. kurt Perssonon 28 maj 2015 kl. 05:40

    Hej!
    Herre du milde vad ni har det jobbigt,kampen mot kirskålen kan du ge upp direkt.Kör över skiten med gräsklipparen,lägg ner den kampen du inte kan vinna,hur gick det med skåpbilen blev det nån affär?Vi skall ta ett parti boule med styggboiterna på deras nya bana,då kör vi norrut i landet vi kanske tittar in om ni är hemma nån gång i slutet av juni.Ha det gott i sommarvärmen hälsar Ulla o Kurt

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera