aug 21 2015

Hörde på TV..

Skrivet av kl. 08:51 i kategorin Allmänt

..att flyktingar som kommer från krigszoner eller som på grund av sin religiösa tillhörighet flyr sitt land inte längre är så intresserad av att komma till Sverige. Detta på grund av den långa hanteringstiden för att få klart om de får stanna och den otroligt långa tid det tar innan de får möjlighet att arbeta i det yrke som de är utbildad till och ofta har relativt lång erfarenhet av. Detta är ett otrolig kostsamt slöseri med kompetens, dessutom har några ”kloka” kvinnor och män kommit fram till att detta skulle minska flyktinginvandringen i Sverige, hur har de då räknat? Om man bara utgår från att det blir en minskning av utbildade och kompetenta flyktingar så tror jag det men att det i stort skulle minska antalet…nä, det är nog en grov felräkning. Bevisligen ökar det lavinartat när det gäller ensamkommande barn och jag har svårt att se hur vi ska kunna begränsa detta för det handlar om barn och ungdomar som kommer från så gräsliga förhållanden att vi troligen inte ens kan tänka oss det som de varit med om. Men dessa barn och ungdomar har, av naturlig själ, i stort sett ingen yrkesutbildning eller yrkeslivserfarenhet men tyvärr genererar dessa nysvenska barn även en icke oansenlig flyktinginvandring eftersom de i och med att alla papper är ordnande har rätt att få hit sina anhöriga och släktingar, tyvärr har de inte heller någon större möjlighet att snabbt få arbete även om de skulle har yrkesutbildning.
Så vad det egentligen handlar om är att flyktingar som har kompetens och utbildning inte vill till Sverige på grund av den långa handläggningstiden och de som inte har utbildning och yrkeslivserfarenhet vill till Sverige på grund av de generösa bidragen och lagen som ger flyktingarna rätt att få sina anhöriga till Sverige.
Nej jag är absolut inte rasist men som tidigare anser jag mig vara realist. Borde man inte på hög nivå inom politiken kunna samarbeta inom detta område och få ett för alla parter bra och hållbart system, se på de skenande kostnaderna inom flyktingmottagningen, jag är väl naiv men jag kan inte förstå hur vi svenska familjer har haft råd att ha egna barn om de verkligen har kostat så mycket. Som det nu är får vi bara höra hur varje partitopp talar om hur mycket bättre de skulle ha klarat av situationen om de fått bestämma. När jag var ung hade vi en fras som löd ”snacka går ju men gå ut och skita när det är mörkt, det törs du inte”, ursäkta ordvalet, men det tolkar precis det jag menar, att någon pratade stort och brett om hur de skulle ha ordnat det men som samtidigt är glad över att inte vara i den situationen att de är tvungen bevisa att de skulle klara av det.
Som sagt var rasist, nej absolut inte… realist, ja absolut, politikerförakt… under utveckling måste jag erkänna.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera