nov 07 2015

Kaos, kris, ohanterbart..

Skrivet av kl. 21:52 i kategorin Allmänt

..det är det som numera fyller tidningarna och nyhetsprogrammen på TV, det handlar alltså om den mer eller mindre okontrollerade flyktingströmmen till Sverige. Tidningarna har tidigare inte ansett att det fanns någon gräns för antalet flyktingar som vi kunde ta emot i Sverige men nu har tydligen många journalister fått ”kalla fötter” och insett att det nog finns ett tak och att vi mer eller mindre är där nu. Tyvärr verkar det också vara den gängse uppfattningen bland media ute i övriga Europa att Sverige tagit sig vatten över huvudet, vissa tillfrågade inom medievärlden går till och med så långt att det tror att Sverige står på ruinens brant. Nu tror och hoppas jag verkligen att det inte är så illa….ännu, men visst blir man lite fundersam när man får höra att vi troligen måste låna en icke oansenlig summa pengar utomlands för att klara kostnaderna för flyktingmottagandet.
Vad är det för fel på våra folkvalda politiker egentligen? Hur kan de efter att ha varit med om att, tillsammans med övriga EU-länders politiska ledning, ta beslut om en gemensam policy i flyktingfrågan, sedan åka hem och köra sitt eget race? Att ifrågasätta om vi verkligen har kapacitet och råd med denna typ av okontrollerad invandring har ingenting med rasism att göra, nej det är, som jag sagt tidigare, en fråga om realism. Jag tror inte att denna massinvandring, som det faktiskt handalar om, gagnar de som kommer hit. Om det inte finns vettiga bostäder, inte heller skola för barnen, åtminstone inte av den standard som det finns krav på, ingen större chans till jobb inom en rimlig framtid om det överhuvudtaget kommer att kunna skapas och erbjuda arbete till de som söker arbete, det har ju inte varit möjligt att göra det tidigare till våra arbetssökande som redan bor här, och dessutom om inte asylbegäran kan behandlas inom de närmaste åren, vilket gör att de inte vet om asylbegäran går igenom eller om de kommer att bli utvisad.
Sverige har aldrig varit rasistiskt, åtminstone inte i modern tid, och tack och lov är vi väl inte det nu heller, men visst ser man mer och mer uttryck för, om inte rasism så i alla fall, en rädsla för vad som håller på hända med vårt land, och den rädslan tar sig tyvärr uttryck som kan liknas vid och tolkas som flyktingfientlighet. Än har det ”bara” handlat om materiell förstörelse, men i takt med att frustrationen ökar över regeringens oförmåga att ta tag i problemet och därmed göra något radikalt för att klara av situationen, bör man nog inse att det kan finns en ökande risk för att det kan komma till personangrepp. Jag, och vad jag hört och förstått har även många med mig, inser att denna oförmåga hos våra politiker gynnar bara ett parti, det parti som ingen av de övriga partierna vill tala med, vilket måste vara rena karamellen för det partiet eftersom de då kan gå ut och tala om vad som de vill göra i flyktingfrågan, de kan säga precis vad de tror Sveriges folk vill höra, i total förvissning om att de i nuläge inte kommer att behöva bevisa om de verkligen skulle klara det.
Förutom oron för om det handlar om att skutan Sverige håller på att sjunka på grund av överlast så går väl livet för oss övervintrande ”gråskallar” här i Spanien i den vanliga lunken. Vissa dagar, som i dag t. ex boulespel på förmiddagen i den svenska ligan, snabbt hem och laga lite käk för att orka med ligaspel i Europaligan. Dagens spel, tre omgångar på förmiddagen och två på eftermiddagen, resultatet var lysande…..för våra motståndarlag, fem raka förluster för de lag jag spelade i. I morgon söndag, Farsdag och vilodag.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera