nov 09 2015

Nu är jag..

Skrivet av kl. 00:38 i kategorin Allmänt

…på gång igen, ilsken så klart. Jag har ingen ekonomisk utbildning så jag kan inte säga vem av de båda debattörerna i kvällens Agenda som har rätt om Sveriges ekonomiska framtid och hur kostnaderna som flyktinginvandringen kommer att påverka Sverige på sikt, men vad jag definitivt får mer och mer bekräftat är att de flesta av våra politiker är duktiga på att inte svara på ställda frågor och svara undvikande och med halvsanning…eller borde jag kanske säga rena lögnerna. I samma Agenda fick finansminister Magdalena Andersson frågan om hur kostnaderna för flyktinginvandringen skulle finansieras. Enligt finansministern var det inte kostnaden och finansieringen som var problemet utan möjlighet till husrum. Alltså hur kan det då komma sig att vi under åtminstone de senaste tio åren har vi fått veta att vi måste dra ner på kostnaderna i vård och omsorg och skola, att vi ständigt måste öka skatter på bl. a drivmedel och el plus en hel del andra tydligen helt omotiverade skattehöjningar samt, och nu talar jag för egen räkning, som pensionär betala högre skatt än andra skattebetalare, varför???
Om Sverige har så god ekonomi att de miljarder som nu tydligen finns och alltid har funnits skulle jag vilja veta varför de inte har använts, bl. a till att göra arbetsmiljön på våra sjukhus dräglig genom att öka bemanningen, att hålla den standarden vi har haft i våra skolor i förhållande till övriga världen, att förskoleklasser inte har blivit större och större, att våra gamla på vårdboende får den omsorg som de har rätt till, eller att den indragning av poliser som drabbat glesbygden och då i första hand norrlands glesbygd genomförts.
Nej jag är inte ekonom, men så mycket vet jag i alla fall att om jag öppnar börsen och den är tom då saknar jag ekonomiska resurser men om den i stället är full då kan jag göra de förbättringar som är nödvändig för att min familj och jag ska få det så bra som möjligt, då säger jag inte åt övriga familjemedlemmar att på grund av det ekonomiska läget blir det ingen mat i dag, eventuellt kan det bli något lite i morgon. Uppenbarligen är det däremot något som politiker har mycket lätt för, lögner kallas uppenbarligen inte lögner om de hoppar ur en politikers mun, eller är det så att deras samvete är så funtat att om de på något mystiskt sätt kan hitta minsta lilla antydan att det i lögnen kan finns ett uns sanning, jag då är det ju nästan sant, så då kan man utan skrupler presentera lögnen.
Jag menar att visst vi ska utan tvekan ta emot de flyktingar som har kommit hit från krig och terror men jag tror att vi i Sverige bör som i övriga länder göra någon form av kontroll om de verkligen har flyktingstatus i den rätta meningen och att Sverige bör hålla sig strikt till det som blivit bestämt inom EU, nej vad jag är rent ut sagt ilsken på är politikers oförmåga till adekvat handlande och deras otroliga förmåga att aldrig svara på ställda frågor med ett klart besked och deras förmåga att tydligen utan någon form av samvetskval leverera rena lögnerna.
Politikerförak…… ja vad tror ni???

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera