nov 30 2015

Sverige är per capita..

Skrivet av kl. 18:24 i kategorin Allmänt

….den största givaren i världen i den gröna klimatfonden enligt Löfvens information från miljömötet i Paris. Även där ska Sverige vara störst, alltså samma visa som basunerades ut över världen när det gällde flyktingfrågan. Jag tror att alla som sätter sin fot i regeringsbyggnaden får storhetsvansinne åtminstone när det gäller ”show off ” för att försöka imponera på andra länders makthavare. Det skulle vara otroligt trevligt om de någon gång gick ut och sa att Sverige vill vara och ska bli det land som har den bästa skolan den bästa och rättvisaste sjukvården, den bästa social- och sjukförsäkringen och den bästa åldringsvården, men tyvärr på den fronten får vi alltid höra att statens ekonomi för närvarande inte kan bära de kostnaderna.
Men förlåt en som inte förstår hur våra politiker kan stå och säga att vi ha råd med många hundra miljoner till vissa saker men inte har råd med det som samma politiker i sina valtal lovar dyrt och heligt att förbättra då det gäller den egna nationen och folkets välfärd. När ska de som går runt i maktens korridorer inse att vi är ett litet land vi är inte någon större maktfaktor i Europa.
Inkomster som landet Sverige får vid export av produkter från svensk industri kanske snart är ett minne blott eftersom industrin av miljösjäl måste läggas ner och dessutom, efter avveckling av kärnkraften och troligen också vindkraften av samma anledning, har vi antagligen inte den mängd energi som våra kvarvarande industrier kräver för att kunna upprätthålla produktionen. Att efterfrågan på energi kommer att driva upp priserna är troligt och om Sverige då har råd köpa den energi som vi behöver kan vara tveksamt. Energi som troligen är så kallad ”skitig” energi för de enda länder som fortfarande kan producera så mycket av den varan att de kan sälja är de länder som inte har deltagit i miljösatsningen fullt ut. Det kan mycket väl vara de länder som vi, och några andra länder, försökt få att drastiskt förbättra sin miljö och därför gett stora bidrag till detta ändamål, bidrag som i vanlig ordning ges utan att för den skull kolla till vad det går eller i vems fickor pengarna hamnar. På sikt kan det bli så att vi har bytt plats med dessa på skalan över världens rikaste länder, jag missunnar verkligen ingen att vara rikare än Sverige men om det sker på bekostnad Sveriges folks levnadsstandard, ja då hoppas jag att jag och många med mig protesterar å det bestämdaste.
Visst, det jag målar upp här är bara ett tänkt scenario av vad som i värsta fall skulle kunna hända, men visst får man lite ångest och kalla kårar när man läser om Löfvens tal på miljömötet och att han, och tydligen även övriga partiers samlade politikertoppar, anser att Sverige kan bidra med ett icke föraktligt antal miljarder då det gäller miljö och flyktinghjälp, men att klarar av och hålla den utlovade sociala standard som svenska folket har blivit lovad och har rätt till det är inte längre så viktigt, som vanligt är de vackra talen valåren bara ”valfläsk” och som vanligt hoppas vi och tror på att denna gång kanske de håller vad de lovar, åtminstone nästan i alla fall……men icke så.
Jag erkänner att jag av och till drabbats av lathet och då låtit bli att rösta, jag har försvarat det med att jag drabbats av ett visst mått av politikerförakt, men då jag har röstat har jag varit trogen ett parti. Skulle det vara val i år så skulle jag absolut inte rösta, jag kan inte ge någon min röst för det skulle ju vara att godkänna det som sker, så trots att det antagligen kommer att smärta Löfven så blir han utan min röst och ingen annan kan heller räkna med min röst, om det beror på politikerförakt……JA, ABSOLUT!!!!

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera