dec 03 2015

Det fanns en gång..

Skrivet av kl. 21:53 i kategorin Allmänt

… ett land som hette Sverige och som jag växte upp i, visserligen finns det landet fortfarande kvar, men bara till namnet. I mitt Sverige hade vi traditioner vid olika högtider, vi hade Lucia med sina tärnor, stjärngossar, tomtenissar och pepparkaksgubbar. Nu förbjuds ”pepparkaksgubbar” i Luciatåget med hänsyftning till att det på något, för mig underligt sätt, skulle vara förnedrande för färgade boende i Sverige, men det måste väl ändå vara rent otroligt löjligt. Vad har pepparkakor gemensamt med mörkhyade personer mer än eventuellt färgen? I samma andetag tas nästa ursvenska tradition bort, skolavslutningen, den får inte längre ske i kyrkor, och om det blir i en kyrka får inte prästen vara delaktig i skolavslutningsceremonin. Anledningen till det är att det kan vara stötande och diskriminerande för de elever och deras föräldrar som har en annan religion. Men att förbjuda prästen att delta i en ceremoni på sin egen arbetsplats och att diskriminera svenska elever och föräldrar är tydligen helt ok.  För vad annat är det än en diskriminering av svensk religion och tradition. Allt tal om att våra invandrare så fort som möjligt ska integreras i vårt Svenska samhälle är bra och utan tvekan viktigt, men om det endast kan ske på bekostnad av att våra gamla traditioner helt avskaffas samtidigt som vi accepterar att de har kvar sina kulturella och religiösa traditioner, ja då vill jag återigen lägga in en allvarlig protest….och om den protesten innebär att jag blir kallad rasist så får det då bli så. Nu är jag rätt säker på att om de som vill behålla våra ursvenska traditioner blir kallade rasister, ja då är vi nog rätt många rasister i Sverige, rasister, som liksom jag,  inte ens har en aning om att de är just det. Att sedan vissa av de företeelser som våra invandrare kallar kulturella är helt olagliga enligt svensk lag och om det gäller en ”ursvensk medborgare” skulle innebär böter eller fängelse.
Inte i något land jag varit har det varit aktuellt att på grund av min närvaro utesluta en religiös eller världslig tradition, men inbjuden att delta blir man alltid. Antar att om man skulle protester på grund av att man har andra värderingar skulle de förmodligen fundera på om man är dum i hela huvudet och artigt meddela att valet är fritt, delta eller avstå och gå därifrån.

Nej som jag sagt tidigare, jag är absolut inte rasist, därtill tycker jag för mycket om folk oberoende av deras nationalitet, nej vad jag blir himla besviken på är våra makthavare eller de som anser sig vara makthavare, jag kan inte förstå varför svenska traditioner tydligen är något som de anser oviktiga och något de tydligen skäms för.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera