dec 09 2015

Vart är vi på väg?…

Skrivet av kl. 21:46 i kategorin Allmänt

 

..Ja det är en fråga man kan ställa sig, inte bara i TV:s fredagsnöje ”på spåret” utan tyvärr också i verkliga livet som världen ser ut i dag. I Europa en flyktinström som totalt sett har gått överstyr och förorsakat kris i många länder, då inte minst i Sverige, där politikerna naturligtvis högt och ljudligt basunerade ut att här i Sverige öppnar vi minsann våra hjärtan och gränser och att vi kan ta emot hur många asylsökande som helst, detta utan att ta den minsta hänsyn till protester från politiker på kommunalnivå. När politikerna i regeringsbyggnaden äntligen öppnade sina ögon och tog ut hörselpropparna ut öronen, ja då var det inte längre svängdörrsmetoden som gällde varken vad det gällde hjärta eller gränser, nej då blev det gnäll på våra vänner inom EU som inte tog lika stort ansvar som vi gör. När inte det hjälpte så blev det aktuellt med panikåtgärder och som ena dagen handlade om blocköverskridande gemensamma åtgärder för att dagen efter dras tillbaks då kritiken inom de egna partierna varit så entydigt negativ till de beslutade åtgärderna.
Och mitt i den smeten så står det parti som är det tredje största parti utanför, även om jag personligen inte har det partiet som favorit, så har i alla fall väldigt många röstberättigade medborgare i landet Sverige det partiet som sin favorit, nämligen ca 20 %, att inte ens föra någon form av dialog med representanter för det partiet måste jag erkänna stör mig eftersom Sverige vill vara, och är känt, för att vara en hundraprocentig demokrati och att då utesluta ett parti som blivit demokratiskt vald av så många får mig att fundera över hur demokratiskt är Sverige?
Om det inte är nog med flyktingkrisen så har vi ett ständigt terrorhot hängande över oss. Vi här i Europa har inte tidigare varit mål för den typ av terror som vi nu har fått uppleva och IS är den terroristgrupp som tydligen med glädje tar på sig alla dåd, även om det i vissa fall är tveksamt om det har något med IS att göra. Troligen för att ytterligare öka rädslan och skräcken för terrorn, och som alltid ”all reklam är bra reklam” även om det handlar om terror.
Och som grädde på moset har vi i Amerika en man som måste lida av någon form av beteendestörning eller storhetsvansinne. Med hjälp av alla sina miljarder har han tänkt sig att bli Amerikas nästa president. Många galna uttalanden han har gjort under sin kampanj och de tenderar att bli om möjlig än galnare. Ett av det senaste utspel är att helt stänga gränsen för muslimer och det senaste smarta förslaget är att, med hjälp av Bill Gate, stänga ner internet, till och med amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon anser att han är farlig för Amerikas säkerhet. I den andra stora (krigs)makten Ryssland, sitter det en man som kan tänka sig att ta till kärnvapen i kampen mot terrorism, den mannen har väl också visat en betydande prov på storhetsvansinne och beteendestörning i någon form. Jag bävar för vad som skulle kunna hända om galningen i Amerika får makten där och han och makthavaren i Ryssland hamnar på kollisionskurs, då är det nog bortkastad möda att sitta i Frankrike nu och försöka få till stånd ett avtal för minska den globala uppvärmningen av vädret på jorden, kan tänka mig att eventuell uppvärmning blir av underordnad betydelse då.
Och förutom alla galningar och kriser i världen så har vi här i Spanien i alla fall julpyntat våra husvagnar och husbilar, och fortfarande pågår Svenska nationella ligan i boule även om deltagarantalet är, åtminstone för närvarande, decimerad men i Europaligan är fortfarande deltagarantalet rätt stort.
Min förhoppning är att man i hela världen kan få åtminstone lite lugn och ro under jul och nyår.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Vart är vi på väg?…”

  1. Gunnaron 10 dec 2015 kl. 07:02

    Du är så klok Aina! Hur bra skrivet som helst!!!
    Vallen önskar er en Trevlig Jul!!!

  2. Fun Serverson 26 aug 2016 kl. 20:36

    Thanks for the blog post. Currently browsing on my shiny new raspberry pi. Still don’t know what I’m doing. 😛

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera