dec 14 2015

Nu är vi där..

Skrivet av kl. 14:01 i kategorin Allmänt

..igen! Den svenska regeringens målsättning är att bli den första fossilfria välfärdsnationen i världen. Eftersom det svenska elnätet i princip redan är fossilfritt återstår trafiken. Nästa steg måste därför bli att byta ut våra bilar, bussar och lastbilar. Eftersom det inte är nog så måste vi drastiskt minska bilantalet i Sverige och utöka den kollektiva trafiken…Men vad är det för fel på svenska politiker?
Sverige skulle bli ”stormakt” inom flyktingmottagningen med öppnade hjärtan och svängdörr vid gränsen!!! Jo hejsan, det var ett uttalande från Reinfeldt som vi verkligen har fått betala dyrt för och verkligen fått krypa till korset och erkänna att det fixade vi naturligtvis inte.
Nähej det gick inte så bra, ja men då ska vi betala mest per capita till klimat och miljöförbättring i fattiga länder. Naturligtvis har nationen Sverige råd med det, inga problem vi har ju redan överskridit våra resurser på grund av flyktingströmmen, och i ärlighetens namn så kan väl inte ens den mest djärve politiker tala högt om att höja skatter och försämra välfärden ytterligare, nej om det talas bara om att det är ett alternativ som inte är aktuellt i nuläge, nej nu är politikerna så glada över att låna till flyktingmottagandet och då kan man ju lika gärna låna till miljöhjälpen också, det är ju så trevligt att låna utomlands.????
Och nu ska vi alltså avskaffa bilar och bussar och börja åka kollektivt med transportmedel som drivs med förnybar energi. Har våra politiker någonsin varit utanför Stockholm och om de har det har de då haft ögonbindel. Sverige är inte ett land som har formen av en boll med Stockholm i mitten och där landsbygden sträcker sig ca fem mil utanför staden åt alla håll, nej Sverige börjar i Smygehuk och slutar vid Treriksröset, en sträcka på 1572 kilometer fågelvägen. Mellan dessa två punkter finns det otroligt mycket glesbyggd där kollektiv trafik till en viss del är testat och nedlagt på grund av olönsamhet.
Den enda lösning som jag kan se på problemet vore väl att alla flyttade ner Sveriges befolkning till regionen runt Stockholm och övriga delar av Sverige säljs till någon oljemagnat som i stället för olja, som inte längre får säljas på öppna marknaden utan säljs ”svart” till mindre nogräknade länder, exploaterade Svenska vattendrag och även smäller upp gigantiska vindkraftverkparker, visserligen kan det bli protester från urinvånarna, samerna, som vägrat flytta till Stockholm med sina renar, men vem bryr sig, åtminstone inte politiker i miljöpartiet, för de har nu fått det som de vill, inga bilar inga flygplan, inga kärnkraftverk, nej nu köper vi glatt in skitig el från koleldade kraftverk i Östeuropa och naturligtvis smygköper vi även en den ”svart” oljan men det är så lite att det är näst intill försumbart så det kan vi blunda för.
Nähä, vem uppfann politiker? Den eller de personerna som gjorde det kan aldrig ha varit aktuell för Nobel-priset i alla fall.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Nu är vi där..”

  1. Brodernon 14 dec 2015 kl. 23:15

    Bra syrran…på dom bara…men snart är det jul, och då ska alla vara snäll.

  2. Ainaon 14 dec 2015 kl. 23:49

    Nej du broder, jag har det bra i den avseendet, jag har inget avtal med tomten som kräver att jag ska vara snäll, så jag kan vara hur elak jag vill, även när det är jul.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera