jan 04 2016

God fortsättning på..

Skrivet av kl. 20:22 i kategorin Allmänt

..det nya året, ja det kan man ju alltid hoppas på även om det väl inte ser så ljust ut. Blev informerad om att på grund av den stora flyktinginvandringen så finns det risk för att vi pensionärer kan få räkna med en lägre ökning av pensionen. Det beror på att pensionerna skrivs upp i relation till inkomstutvecklingen, enligt ett inkomstindex. Det är nog sannolikt att de som kommer till Sverige nu generellt sett kommer att ha inkomster som är under genomsnittet och det kommer då att dra ned inkomstindex, vad som också kan påverka pensionen negativ är att utgifterna för garantipension och ålderspension troligen kommer att öka också det beroende på att pensionerna skrivs upp i relation till inkomstutvecklingen, enligt ett inkomstindex
En annan sak som jag fått upp ögonen för under de senaste åren, och som gör mig frustrerad, är att i 72 år har jag levt på en lögn!!! En lögn som mina föräldrar präntat in i mig och som de trodde var sanning och som jag fört vidare till mitt barn och mina barnbarn också i tron att det var sant.  Att svenska lagar i stort sett skall gälla lika för alla som vistas i landet, förutsatt att man inte har diplomatisk immunitet. Att man inte bara bör följa svenska lagar och vedertagna normer utan att det faktiskt är ett krav och som även kan vara straffbart om man inte gör så, är alltså en ren lögn  Jag visste inte att man kan ockupera någons privata mark och att den rättmätige ägaren inte kan kräva att jag flyttar, och eftersom jag inte planerar att flytta därifrån kan jag kräva att kommunen ordnar den sanitära biten åt mig. Om kommunen inte har för avsikt att bistå mig i den frågan så måste jag naturligtvis använda naturen som latrin, och att det då handlar om parker eller kyrkogårdar är inget jag behöver bry mig om. Eller hur är det, kan jag som svensk medborgare kräva detta, nej troligen inte. Är jag då möjligen rasist om jag anser att de lagar som gäller för mig även skall gälla för andra , även om de inte är svenska medborgare….ja vad vet jag, men troligen är jag det i mångas ögon.
Personligen har jag aldrig uppfattat mig som rasist, jag tycker om att umgås med alla nationaliteter oberoende av ursprung, men vad som gör mig till rasist, om jag nu är det, är att vi inte behandlas lika inför lagen. Om jag skulle göra som jag skrev om här ovan skulle jag utan tvekan bli bortkörd och bötfälld eftersom jag är svensk medborgare av födsel och ohejdad vana. Även om jag betalar skatt i Sverige och bara har en giltig adress men inte någon egentlig bostad utan mitt ”hem” är en husvagn eller husbil har jag inte samma rätt som andra har som vistas i landet och som har en liknande boendeform som jag, trots att de inte bidrar med någon form av inkomst till stadskassan, och aldrig heller gjort och kommer troligen inte heller att göra det.
När blir man då rasist, ja tydligen om jag ställer krav på att lagen skall gälla lika för alla. Jag kan absolut inte acceptera det  som en mer eller mindre offentlig person skrev vad det gäller vissa EU-migranters ovilja att ta erbjudna jobb ”man kan inte ställa krav på att de ska arbeta för det tillhör inte deras kultur”!!!! Så om jag anser att de ska så långt möjlig försörja sig genom arbete eller följa landets lagar då är jag rasist eftersom att arbeta är inte förenligt med deras kultur. Men om en muslims familj känner sig kränkt och därför tar till hedersmord, som de, inom den islamska religionen, anser tillhöra deras kultur, om jag då kräver att de ska straffas enligt lagen är jag då också rasist….nej, då har plötsligt kultur ingen betydelse, men det är klart det handlar ju om mord förståss, men för både fallen, hedersmord eller ockupation av privat egendom och nedskräpning och förorening på offentliga platser och i naturen finns gällande svenska lagar, lagar som bör gälla för alla som bor eller vistas i Sverige och som oberoende av ”brottets” natur bör tillämpas och följas.
Jag kan inte heller förstå problemet med id-kontrollen som nu gäller vid inresa i Sverige. I Sverige har vi väl under lång tid vid olika tillfällen varit tvungna att visa giltiga id-handlingar, att bli registrerad, ja det är väl ingen nyhet för oss, vi registreras väl i och med att vi föds med ”registreringsnummer” alltså personnummer. Registrerad blir man vid många olika tillfällen utan att man tänker mer på det, tvärtom kan det i vissa fall kännas tryggt att vara registrerad. Jag tillbringar ju vinterhalvåret i Spanien i husvagn på en camping och naturligtvis kollas och registreras vi där, en registrering som polisen får ta del av. Eftersom jag inte har något att dölja så känner jag mig inte kränkt av att polisen har kännedom om att jag finns där.
Så om ni vill kalla mig rasist så är väl det OK, det är i alla fall inget som jag kommer att må dåligt av, jag har mina åsikter och de står jag för, jag försöker leva efter de krav som samhället ställer på mig och det är också de krav som jag anser att jag kan ställa på andra att försöka leva upp till.

4 kommentarer

4 kommentarer på “God fortsättning på..”

 1. Gunnaron 04 jan 2016 kl. 20:58

  Håller helt med dig!!!

 2. Kurton 05 jan 2016 kl. 09:55

  Jag är rasist på grund av att jag tycker att vissa muslimer beter sej som Barbarer, och ställer för stora krav på vårt Svenska samhället. Jag är livrädd att dom skall bli för många så att dom får mer makt,då kommer vårt samhälle att bli ett helvete för våra barnbarn.Alltså vi måste kvotera antalet muslimer för vårt eget bästa.Jag är därmed rasist.

 3. Ainaon 05 jan 2016 kl. 10:26

  Ja att kvotering av invandring till Sverige verkar vara en nödvändighet, och att en obegränsad invandring av muslimer som är anhängare av den islamska religionen, kan av förklarliga själ känns hotande, efter alla terrordåd som utförts av islamska terrorgrupper. Men som du säger Kurt, det är naturligtvis inte alla muslimer inte heller alla som bekänner sig till den islamitiska religionen som är terrorister. Men vad jag anser att vi har rätt att kräva är att alla som vistas eller bor i Sverige skall följa svenska lagar och att politiker och rättsväsen vågar stå upp för detta även om de av en del högljudda demonstranter kallas rasister. Kvotering tycker jag är nödvändig utifrån att Sverige och Sveriges regering har en skyldighet att se till att den sociala välfärden upprätthålls både för det svenska folket och för de som vi välkomnar i landet
  Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen, terroristledarna måste vara psykopatiska, men dynamiska och verbalt högt begåvade, jag vill nog jämföra dessa med deras företrädare, Hitler, som jag klassar som lika sjuk men minst lika dynamisk och med en fantastisk förmåga att dupera stora folkmassor.

 4. Göstaon 06 jan 2016 kl. 10:01

  Återigen en öppen och ärlig analys av dagens situation i Sverige

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera