feb 09 2016

Nu är det..

Skrivet av kl. 10:43 i kategorin Allmänt

..uppenbarligen stor vårstädning i toppen hos storföretag, banker och fackförbund. Ja, ja uppenbarligen har det slarvats med städningen tidigare för en hel del ”skit” kom fram och upp till ytan. Det är konstigt att Sveriges makthavare som i under lång tid har ”gastat, hojtat och ylat” om hur korrupt andra länders makthavare har varit och fortfarande i är, inte för ett ögonblick uppenbarligen har skärskådat sig själva. Eller är det så att om jag skriker högt om andras ljusskygga handlingar, då kanske jag lyckas med att slå blå dunster i ögonen på den breda massan och mörklägga mina i folkets ögon oacceptabla ljusskyggheter. När så skiten så uppdagas och kommer upp till ytan och jag inte längre kan ljuga mig fri, då beror allt på missförstånd, glömska eller dåliga medarbetare, eller som en av pamparna hävdar till sitt försvar ”rädsla” för den som i början utpekades som skurken. Köp det ni, jag gör det i alla fall INTE….!!!!
Visst är det bra att all denna korrupta och ljusskygga verksamhet kommer fram och helt klart är att det för många troligen blir en personlig skam och ett slag mot det egna egot….men håll med mig om att det måste vara betydligt enklare att stå ut med det om man kan linda in nesan i ett avgångsvederlag på många miljoner eller som Swedbanks sparkade vd i 19,5 miljoner. Tror inte att någon av oss på gräsrotnivå som får ”sparken” kan vänta oss någon kompensation i den storleksordningen, och då handlar det inte om att vi misskött vårt jobb utan att jobbet inte längre finns kvar, nej sparkas vi på grund av att vi misskött vårt uppdrag så blir vi nog lottlösa när vi får gå.
På regeringsnivå, intet nytt, lika rörigt som tidigare, nästan. Det senaste är att Alliansens väljare vill fälla regeringen och att Sverige Demokraterna vill, tillsammans med Moderaterna, ta över makten, jo men visst det blir spännande. Nu verkar det inte som det är ett alternativ för moderaterna i regeringen, åtminstone inte det som man går ut med officiellt, dessutom verkar Moderatledningen införstådd med att det är bättre för partiet att i nuläge tala om vad de skulle göra om de fick regera än att bevisa att de verkligen skulle kunna genomföra det de så vackert lovar. Nej att vara kvar och peka finger åt Löfven och hans regering är nog vad de i nuläge vill, och visst kan man göra så för egen vinnings skull med inte för det Sverige framåt. Vad Sverige i nuläge verkligen skulle behöva är ett samarbete över blockgränserna, även om det naturligtvis måste bli ett tagande och givande men att det kanske skulle kunna landa i något som vore för Sverige bra och stabilt i en tid då allt man talar om och då allt pekar på KRIS!!

En kommentar

En kommentar på “Nu är det..”

  1. Gunnaron 09 feb 2016 kl. 11:31

    HerreGud vad du är klok!!!

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera