aug 29 2016

Äntligen!..

Skrivet av kl. 09:24 i kategorin Allmänt

 

..är hösten här och vi får åka ner till Spanien igen. Nej, det är väl hellre så att de för min del gärna fått vara sommar några månader till. Visst längtar jag till Spanien men det är utan tvekan en ”hit” att få vara här hemma också. Att som vi bor nu, på gammalt hederligt sätt, i ”undantagsstuga” hos barnen är en ren vinstlott. Man har sitt eget boende men man har också tryggheten att de finns om det skulle hända ”gamlen” något lika väl som vi finns där vid deras behov.

Barnbarnen är ju som bekant ”grädde på moset” och om jag är moset så har mitt yngsta barnbarn under de senaste två månaderna ”skvätt” grädde på mig varje dag och de två gräddsniporna, Amanda och Timothy som bor kvar uppe i Skellefteå, har också med sina besök förstärkt moset med grädde. All denna grädde, eller mer troligt glassen, har inte varit positivt för formen…fel, det har varit positivt för formen, den har blivit klart rundare, men absolut negativt för självkänslan, men min doktor på hälsocentralen sa att jag var ”pigg”.

Men nu är det alltså snart september och vi är i princip klar för avfärd. Det har varit en udda sommar får man väl säga, inte vad det gäller vädret, det har väl varit i princip bra, lite kallt ibland men rätt så solig och väldigt lite regn, åtminstone här i Torestorp. Nej det udda har vi stått för själva, vi hade ju beslutat att sälja huset och husbilen om det var möjligt Vi kontaktade samma mäklare som varit engagerad när vi köpte eftersom de kunde man anta var rätt uppdaterad på husets plus och minus. Det var alltså en enkel sak, de kom konstaterade att vi gjord en hel del förbättringar, gav ett vettigt prisförslag och sände sin ”flygande” kameraman…ja det vill säga, mannen flög inte men väl kameran, för att föreviga huset både från backen och luften .

Under våren nere i Spanien hade vi kikat på olika bilalternativ om vi skulle göra oss av med husbilen som vi egentligen bara använde som transportmedel mellan Spanien och Sverige, onödigt dyrt.  Dessutom innebar det att vi hade tre bilar, husbilen, en spanskregad vanlig bil i Spanien och en dito svenskregad här hemma.   Vi sökte i hela Sverige, i första hand på nätet, efter en bilfirma som hade en bil som vi tyckte uppfyllde våra behov, alltså hade kula, fick dra minst 2000 kg, hyfsat ny, inte gått alltför mycket och var rimlig i pris. Det optimala för oss var ju om de också sysslade med husbilar, och vi hittade både bilen och firman bara ca 20 mil från oss i Fågelfors.

Så på bara lite mer än en vecka hade vi alltså sålt den lilla bilen, kontaktat mäklare och startat en försäljning av huset, bytt husbilen mot en vanlig ”gubbvolvo” och…. lagt in Rune på Oskarshamns lasarett. Börjar likna, ja va då? Rune avslutade vintern i Spanien med fjorton dagars inläggning på lasarettet i Torrevieja bara en månad innan slitjobbet med att riva och packa ihop vårt boende där och startade sommaren hemma med tio dagar på Oskarshamns lasarett ca fjorton dagar efter hemkomst. Så under tiden han var inlagd sålde jag huset, lovade utflyttning till ca en månad efter att köpet blev klart, hämtade hem konvalescenten och startade jobbet med att…packa och få huset i det skick som jag själv gärna sett att det varit när vi flyttade in, vilket det absolut inte var, fattar egentligen inte att vi inte då vände i dörren. Rune placerade sig i garaget för att sortera skruvmejslar. Nej så var det naturligtvis inte han tillbringade visserligen tiden i huvudsak i garaget men där fanns betydligt mycket mer än skruvmejslar att ordna med. Frågan han med vånda och sorg var tvungen att ställa sig och ta beslut om var… bli kvar i huset, kastas eller följa med oss. Enligt min bedömning så fanns det varken plats eller behov av dessa verktyg….åtminstone inte för mig.

Så vi flyttade ut den sista juni och drog sex mil söderut till Torestorp och min dotter och hennes familj. Rune har under sommaren etablerat ett förhållande med en kvinna i Oskarshamn som han ganska frekvent har träffat. Jag har också fått träffa denna kvinna och jag måste faktiskt erkänna att även jag gillar henne skarpt, hon är väldigt positiv och glad, vi kallar henne ”hjärtsyrran”.

För min del har det konstaterats att jag behöver hörapparat men att jag bevisligen inte kommer att få en denna sommar. Däremot bestämde jag mig för att få nya glasögon, så det har jag…men vad jag också har hade var på tok för högt tryck i höger öga, så då började karusellen för mig med upprepade besök för koll av ögontrycket och därefter flera besök på Kalmar lasaretts ögonmottagning. Nu droppar jag i ögonen varje dag och trycket är ok, så både Rune och jag har fått klartecken att dra till Spanien.

Så nu Spanien kastar vi loss och drar ner till Er.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Äntligen!..”

 1. Yvonneon 29 aug 2016 kl. 11:19

  Hej Aina!

  Har förstått att du haft det tufft en tid och nu önskar jag av hela mitt hjärta att ni får en fin tid i Spanien.
  Man vet aldrig, kanske kanske vi kan hälsa på, det är i alla fall vår önskan.

  Ha en trygg och bekväm resa ner.

  många kramar till er från Yvonne och Gunnar

 2. Berithon 02 sep 2016 kl. 16:04

  Kör försiktigt. Vi flyger ner 27 september. Kanske kommer vi och hälsar för på även vi har blivit med spanske bil. Hälsa Rune. Kram BoA

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera