sep 25 2016

I dag…

Skrivet av kl. 09:26 i kategorin Allmänt

 

….eller noga räknat till natten, kommer min bror och svägerska hit för ett fjortondagars besök. Så nu är ordningen återställd, Det blev lite oordning i rutinerna då besöket uteblev förra året. Visserligen blir besöket lite tidigare nu än tidigare år, men hur det egentligen är med det beror väl på hur man ser det, jag ser det som tidigare på året efter som mitt år är uppdelat i före och efter månaderna i Sverige. Det innebär att egentligen har jag nyår någon gång i augusti eller i alla fall innan vi åker ner hit igen. I min skalle åker jag från en begynnande höst till en varm och blommande period, alltså mot sommaren. Visst har jag sedan i december både jul och nyår här i Spanien och även någon form av vinter, men den är kort och i regel med mer eller mindre sommarvarm dagar, även om nätterna kan vara svala, eller i mitt tycke kalla, men vem bryr sig för då sover jag. Vintern övergår i en helt ok vår efter ett par månader för att innan vi, i ”sakta mak” börjar dra oss hemöver mot Sverige i maj någon gång, det hunnit vara sommar under de sista månaderna vi är här. De ca 300 milen brukar ta ca 45-50 timmar, om vi inte gör något längre stopp, t. ex . i Moseldalen, innan vi är hemma i Sverige till sensommaren, hösten och nyår.

För att göra det hela enkelt så kan man dela upp mitt år i följande årstidsperioder, de tre månader i Sverige, juni, juli, augusti kallar jag sensommar och höst, då infaller som av en händelse också nyår, det är det nyåret som jag daterar händelser efter, alltså det som hände före detta nyår är förra året . September, oktober och november, då vi kommer hit till Spanien är sommarmånader, december är vinter med advent, jul och nyår, januari och delar av februari kan man väl också kalla vinter om man känner för det, men därefter kommer våren för att i mars övergå i försommar och full sommar i april, maj innan vi återvänder till Sverige och, just det….sensommar, höst och nyår. Denna indelning passar mig perfekt, flera somrar, en kort mild, snöfri vinter, en solig och varm och blomrik vår och en i regel rätt så angenäm sensommar och höst

Så alltså kommer min bror och svägerska i år under det som i min tideräkning är den första sommaren, normalt har de kommit under den senare sommaren eller i alla fall, det jag kallar försommaren. Nu hoppas jag att vi kan njuta av sköna bad i ett varmt medelhav, sköna strandpromenader i solen och varma kvällar, som vi har haft sen vi kom hit, då fleecejackan absolut inte har varit ett behov.

 

4 kommentarer

4 kommentarer på “I dag…”

 1. Erich Magarellion 10 mar 2019 kl. 05:56

  Thanks for finally talking about > Ainas blogg » I dag… < Liked it!

 2. thison 20 maj 2019 kl. 07:05

  Great article.

 3. forexon 23 jul 2019 kl. 14:34

  An outstanding share! I’ve just forwarded this onto a friend who has been conducting a little research on this.
  And he in fact ordered me breakfast due to the fact that I stumbled upon it for him…
  lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!!
  But yeah, thanx for spending some time to discuss this issue
  here on your web site.

 4. linkon 04 aug 2019 kl. 08:35

  you are in point of fact a excellent webmaster. The web site
  loading velocity is amazing. It kind of feels that you’re doing any unique trick.
  Also, The contents are masterwork. you’ve performed a excellent task on this subject!

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera