maj 27 2017

Jag har vid…

Skrivet av kl. 13:53 i kategorin Allmänt

 

..något tidigare tillfälle berättat om kampen mellan min dator och mig, eller mina datorer och mig. Trots att jag med jämna mellanrum bytt dator så har kampen inte för den skull blivit mindre eller snällare. Är det då jag, ägaren av datorerna, som är problemet, jag är ju av naturliga själ densamma, alltså inte utbytbar…Nej, tänk inte ens tanken, för även om de anser sig smartare än vad jag är, vilket jag absolut inte förnekar, det är ju bland annat därför jag har dessa apparater, men då jag tycker mig höra ett fnitter från dessa och jag är säker på att om det vore möjligt skulle de peka finger bakom min rygg, så ska de veta att det är i alla fall jag som har det vassaste vapnet i detta krig, nämligen förmågan att strypa energitillförseln…jag drar helt resolut ut kontakten. Visst, den kan fortsätta och fnittra och göra narr av mig för den har ju sitt batteri, men lika visst är att den kommer i alla fall, om inte plågsamt, så sakta och säkert att tyna bort och dö.

Vad vi också har bytt är bil, en Volvo blev det. Volvo har jag kört tidigare så att så långt var det väl OK, men vad jag inte hade tidigare i min bilar var, just det….en DATOR. Nu börjar jag verkligen fundera om det är något med mig som triggar igång datorers förmåga att vara besvärliga, för vi hade inte kört många mil innan den meddelade att ”nu är det tid för service, kontakta din verkstad”. Nä kan inte vara sant, en koll i serviceboken visade att den var servad. Kontakt med bilaffären och fick svaret, ingen fara de har väl bara glömt att nollställa, de kan de fixa på en märkesverkstad, jaha ja men nu var det en bit dit från vårt krypin, vi får tar det vid tillfälle, kan säga det kom inget tillfälle vi vande oss med det meddelande och bilen ”vande” sig med att vi tryckte bort det. För att genomföra bilaffären som inte var helt enkel, eftersom vårt inbytesobjekt var en husbil, var vi tvungen åka ca 20 mil enkel resa så på hemvägen tänkte vi stanna till i Växjö för lite snabbkäk, och då kom nästa icke önskvärda meddelande från datorn ”låg nivå på batteriet”, var även detta ett skämt från datorn så ska den veta att vi inte uppskattade det. Vi tog oss hem utan ytterligare krismeddelanden och naturligtvis sattes bilens batteri omgående på laddning, vilket vi fortsatte med under många veckor. Jag funderade ibland om det blivit fel vid levererandet av den här bilen och att det egentligen är en elbil, men det stämmer inte heller för den kräver även diesel för att fungera, och jag vet inte om Volvo XC70 finns i elbilversonen.

Nu har vi i alla fall haft bilen i snart ett år, vilket enligt min uppfattning är i princip lika länge som jag velat bli av med den, ingen bil jag varit inblandad i har så totalt fått mig att tappa intresset för att köra, jag som verkligen inte hade något emot detta tidigare, nej tvärt om, jag körde ledigt mellan 2500-3000 mil per år, och det var i stort sett bara vad jag kallade kortkörningar, ca 10-20 mil per resa. Ja, ja det var då det, när jag hade min Toyota, ingen dator där inte som kom med kryptiska meddelande, och ville jag veta något om bilen och om hur den skulle skötas så var det bara att kolla i instruktionsboken, jag kunde både byta lampor, skifta däck, fylla på olja om det var nödvändigt, kolla glykolhalten o spolarvätskan och till och med, efter att ha kollat med killarna på verkstaden, avfetta och högtryckstvätta motorn, saker jag tyckte var ganska nödvändiga att kunna och dessutom trevliga att göra. Jag hörde aldrig att den skrattade åt mig om jag inte riktigt förstod allt, möjligen rapade den lite diskret efter de olika påfyllningarna jag gjorde, vi var helt överens och i nivå med vad jag själv kunde göra. Volvon skulle troligen, på order av datorn, försöka hugga efter mig om jag öppnade motorhuven och sedan fnittra länge åt mig när jag i panik slår igen den. Däremot har den inget emot att jag tvättar och städar den inte heller hörde jag något negativt från killarna på verkstaden här nere som servade den, dessa saker får mig att ana att det är hos datorerna i mitt liv som jag av någon outgrundlig anledning triggar igång vissa negativa egenskaper, tyvärr tror jag att jag även har börjat ha ett negativt inflytande på Runes dator också, den gick bra ända tills jag började se TV via den datorn.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Jag har vid…”

 1. Brodernon 02 jun 2017 kl. 22:58

  Hej Syrran
  Ja, kan så vara ett släktdrag men jag blir sällan så förbannat som när bilen talar om för mig vad som måste göras. I mitt fall så larmar det sen några dar för ”service antisladd”?? Vadå antisladd… även om våren är obefintlig så är vi väl ändå inne i juni månad…Sen kan jag tycka att min volvo har varit alltför ofta på verkstad för allehanda reparationer, den ena dyrare än den andra…byte av styrservo var inte särskilt billigt… drygt tietusen..och därefter byte av bakre stötdämpare och främre hjullager mm. Så nog får antisladd vänta till hösten…
  och då kommer vi ju dragandes…blir härligt.
  Hälsningar
  SoL

 2. Bayer Leverkusen tröja 2018on 04 sep 2018 kl. 08:39

  You’re an extremely valuable website; could not make it without ya!

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera