aug 16 2017

Nu börjar…

Skrivet av kl. 10:45 i kategorin Allmänt

…vårt sommarlov eller semester, eller vad man nu ska kalla våra månader i Sverige, att var slut. En sak är då säker jag kommer inte att skryta över det svenska sommarvädret när det är som det varit i sommar, t ex hade vi bara fyra (4?) grader plus förra natten, det är alltså ungefär vad vi av och till har på nätterna de 2-3 så kallade vintermånaderna i Spanien. Nu är det väl inte det Svenska sommarvädret som lockar utan det är att få träffa barn och barnbarn i första hand och dessutom hinner vi göra nödvändiga besiktningar av både bil och oss själva.

Rune har ju ett ”standardproblem” sedan ca 4 år, pumpen, alltså hjärtat, denna sommar har det inte blivit några bakslag vad det gäller detta så Rune har efter koll både på Vårdcentralen och hjärtavdelningen på Oskarshamns sjukhus blivit förklarad rätt så ok och i skick att åka till Spanien, ny koll nästa sommar. Jag har väl också fått klartecken vad det gäller att åka till Spanien för mina problem är väl inte av den arten att man kan kalla dessa för livshotande. För två år sedan ansågs min hörsel vara så usel att den läkare jag då träffade ifrågasatte om jag kunde höra min ”min man och mina barn” så illa ansåg hon att det var. Alltså blev det frågan om hörapparat. Detta var inget som skulle hinna ordnas under den tid jag var kvar i Sverige men det skulle prioriteras till sommaren efter, alltså förra sommaren. Men icke, jag hörde inte ett pip om någon hörapparat, nej det enda pip jag hör står öronen själv för, jag har ju min ständiga polare, den där tinnitus. Han, för det är en han, har jag väl, om inte accepterat, så i alla fall vant mig med, utom de dagar då han får för sig att han är en kyrkklocka. Alltså om öronen och hörapparat är det tyst men nu är det ögonen som spökar. Jag beslutade förra sommaren att göra en syntest och eventuellt skaffa nya glasögon. Själva testen gick bra men resultatet var mindre bra, jag hade för högt tryck på ett öga, det blev att göra om testen ytterligare två gånger med en veckas mellanrum och om det var fortsatt högt ytterligare koll på Kalmar ögonmottagning, och så blev det. Nu var det lite panik för detta hände bara en dryg vecka innan vi skulle åka till Spanien. Resultatet av testerna var fortsatt negativa så ögondroppar sattes in och en slutgiltig koll gjordes bara någon dag innan vi åkte och medicinen fungerade.

Nu visade det sig att jag hade problem med just den medicinen så hela vintern har jag sett ut som jag har haft det jobbigt, tårarna rann och ögonen var röda och kliade vilket gjorde att jag ständigt var svullen runt ögonen, men trycket var bra de gånger jag kollade. Nu har jag samma droppar men utan konserveringsmedel och dessutom ytterligare trycksänkande ögondroppar, visst jag är fortfarande röd i ögonen men det kliar inte och det rinner inte tårar hela tiden. De röda ögonen får jag väl stå ut med för det är en av biverkningarna åtminstone vad det gäller de nya dropparna, tyvärr ska jag bara ta de dropparna i ett öga vilket är synd för nu går jag och väntar på nästa biverkning som kan vara att ögonfransarna blir längre och tätare. Alltså hellre röda ögon än att bli blind och så får jag väl se fram emot ett öga med långa täta ögonfransar.

I dag onsdag, i morgon torsdag och så fredag…då börjar vi nog så sakteligt dra mot SPANIEN och värmen.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera