aug 23 2017

Inte den här gången heller…

Skrivet av kl. 14:08 i kategorin Allmänt

 

…lyckades vi hålla vår planering. Våra ambitioner när vi startade var att ta det mycket lugn, eller åtminstone relativt lugnt, under vår resa hit till Lo Monte, men icke så. Tre dagar, som vanligt alltså, tog det, startade fredag mitt på dagen och landade här på campingen måndag runt tretiden och var på tomten med husbilen redan samma afton, trots behov av hjälp med att avverka lite ”skog” eller åtminstone en del grenar. Varmt som bara den kan man säga, eller åtminstone i förhållande till den värme som Sverige bjudit oss på i sommar var det. Skönt att vara här men fy vad jag gruvar mig för kommande dagars jobb. Jag trodde att förra vårens jobb med att bygga och få allt på plats var ett avslutat kapitel men icke så. När vi åkte lämnade vi det mesta på plats, visserligen rev vi tältet vid husvagnen och flyttade partytältet men allt övrigt stod som vi skulle ha det när vi skulle vara här igen. Så är det alltså i nuläge icke, vi har inte längre någon husvagn, nej nu handlar det om husbil igen och inget av det som vi lämnade står på rätt plats. Alltså i stället för att bygga upp måste vi först riva ner, flytta undan allt löst, bord, stolar, skåp, tvättmaskin och inte minst golv under de olika tälten, tack och lov bara två tält med golv, men dessutom fick vi ytterligare ett golv av några vänner som skulle avsluta sitt campingliv och i stället hyra lägenhet, det golvet ska så småningom in i partytältet. Kan väl också säga att arbetsdagen är enligt spansk sed uppdelad i förmiddag, lååååång siesta och så lite kvällsjobb, för än har jag inte vant mig vid värmen och vem kan eller vill jobba om det är mellan 40-45 grader, visserligen i solen men det är ju tyvärr där jobbet finns.

Så var läget på måndag kväll och tisdag blev inte heller så betungade, vi åkte för att skaffa saker vi behövde för att koppla ett nytt avlopp, lite virke hos ”flickorna” på General Store och så Lidl för att handla färskvaror och vatten. Vårt Lidl finns inte mer, nej nu har vi ett hypernytt och stort Lidl, typ Ica stormarknad eller COOP, det var alltså ett nytt Lidl som var under uppförande innan vi åkte i juni och vi hade många teorier om vad som skulle dit men Lidl fanns inte med på den listan.

Onsdag morgon började med stora ambitioner och visst, vi fick väl ganska snart inse att vi har passerat den effektivaste arbetsperioden i ens liv men vi fick i alla fall undan alla saker som stod i vägen för vårt jobb och vi fick även ut ett golv, matta på det golvet och upp tältet samt tvättmaskinen på plats. Därefter tog energin slut och påfyllning i form av mat kändes nödvändig. Vi fick också besök av vår ”internetkille” så nu är vi uppkopplade och på banan igen. Just nu handlar det om den lååååånga siestan för att så småningom ta ställning till om den ska få övergå i ledig kväll.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera