okt 08 2017

Är jag månne ensam om…

Skrivet av kl. 12:46 i kategorin Allmänt

 

…att funderar på om flertalet av våra politiker som vi, tyvärr måste jag säga, gett mandat att styra och ställa i vårt land, att ta viktiga beslut, inte sällan beslut, måste jag säga, som jag personligen har svårt att se kan gagnar landets hela befolkning, Ofta får man intrycket av att de blivit kvar i barndomens sandlådemiljö bara med den skillnaden att sandlådan nu blivit en storstad som de fortsatt att leka i, att det finns större områden utanför den ”sandlådan” som också har befolkning och som blir förlorarna om vissa förslag som gäller vård/omsorg, skola och kommunikation/transporter blir verklighet det verkar de inte ha en aning om. Jag kan visst se att vissa större städer skulle klara sig rätt bra utan t.ex. transporter med egna bilar, i dessa städer är den kommunala transportmöjligheten ofta rätt så bra utbyggd. Dessutom är det i dessa regioner de vill hårdsatsa på utbyggnaden av infrastrukturen, men hur större delen av Sverige ska kunna leva vidare utan möjlighet att med egna bilar ta sig mellan olika platser, t. ex till arbetet, vårdbesök eller till fritidsaktiviteter för barnen, på den frågan har jag aldrig fått något bra svar eller att det kommit med ett realistiskt och genomförbart alternativ.  Vad jag vet så gör varken tandläkare eller läkare hembesök, tveksamt om det sker ens i ytterst akuta fall, även om de är betydligt närmare än närmaste tillgängliga ambulans, och att någon form av lektant eller idrottstränare skulle komma hem och leka/träna mina barn är nog också otänkbart. Förresten hur ska de kunna komma till oss de har väl samma problem med transporten om bilen blir förbjuden i Sverige.

Men det är klart nu är det ju bara bensin och dieseldrivna bilar det är frågan om el-bilar torde väl bli det enda alternativet då. Men då kommer man osökt in på strömtillgången, med nedläggning av kärnkraftverken och tveksamheten till vindkraft så vad är då alternativen i nuläge, ja en total utbyggnad av alla fredade älvar är ju ett alternativ eller varför inte, likt strutsen, stoppa huvudet i sanden och köpa el från utlandet ofta producerade i koleldade kraftverk eller från kärnkraftverk.

Vad jag inte heller förstår är hur det kan bli bättre miljö om man chockhöja skatten på något som vi inte klarar oss utan, eller till och med så fort som möjligt förbjuda, som ett visst partis ”högsta höns” anser vara den enda fråga som är värd att föra och diskutera, men borde man inte ha ett seriöst och genomförbart alternativ innan man pratar om att förbjuda något som större delen av Sveriges invånare är beroende av för sitt uppehälle. Ett första alternativ till bättre miljö på våra svenska vägar vore väl att se till att alla transporter går med samma krav som gäller för svenska åkerier vad det gäller miljökrav och säkerhet.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera