okt 22 2017

Nu har vi år 2017..

Skrivet av kl. 10:15 i kategorin Allmänt

… och Sverige har startat en ny häxjakt, denna gång är inte häxan feminin nej nu är det männen som får agera häxor.

Visst jag håller fullständigt med om att det inte är tillåtet att sex- trakassera kvinnor, inte män heller för den delen, vilket helt visst kan förekomma, se bara på hur illa homosexuella personer/par har behandlats och fortfarande kan råka ut för. Att dessutom gå media till mötes och hjälpa skvallerpress och även de som kallar sig ”seriösa morgontidningar” att öka upplagan genom att dra allt till offentlighet, även om det som hänt ligger många år tillbaks i tiden. Jag svårt att förstå hur det kan hjälpa den som känner sig kränkt att må psykiskt bättre. Hur mycket av alla dessa kränkningar är egentligen sanna, hur många är bara ett sätt att hämnas, inte en sexuell kränkning utan en kränkning av personens ego, på grund av bristande intresse hos mannen trots flera uppenbara raggningsförsök. Eller om jag är den enda bland mina vänner som inte blivit utsatt för sexuella kränkningar måste det ju betyda att jag är oattraktiv, alltså ”vips” har jag också kränkningar att berätta om. Jag frågar mig varför inte detta togs upp när det hände och inte nu, i många fall ligger händelserna många år tillbaks i tiden. Jag har svårt att tro att den som känner sig drabbad och därför mår psykiskt dåligt mår bättre av att det tas upp i tidningar och på TV, det finns mer professionell hjälp att få och dessutom finns det en stor risk att det även drabbar helt oskyldiga.

Har man någonsin tänkt på att dessa utpekade män numera kanske har familj och barn i varierande ålder, har massmedia och för all del även den kränkta kvinnan tänkt på vad konsekvenserna kan bli för dessa helt oskyldiga som blir inblandad i denna häxjakt. Att massmedia inte tar på sig något ansvar det vet vi eftersom de alltid kan skylla på att det finns ett ”nyhetsvärde” i detta och att allmänheten har rätt att få veta, nonsens och ytterst tveksamt, men skulle jag om jag var den som angav någon må bättre om jag samtidigt vet att jag har orsakat att ett barn blir mobbad, eller att barnet i fråga hamnar i ett självskadande beteende, som i värsta fall, slutar med suicid.

Nej, håll denna häxjakt utanför offentligheten håll den där den hör hemma, mellan den drabbade och den som är orsak till det psykiska lidandet, lämna barnen utanför, de kan på sikt drabbas trots allt, om det som skett splittrar familjen.

Så vad jag vill säga är…Nej det är inte acceptabelt med sexuella kränkningar vem som än drabbas, men det är inte heller acceptabelt att man i sin iver att få upprättelse utsätter barn för onödigt lidande. Den drabbade är i de flesta fall vuxna, i regel väl fungerande personer, som borde kunna komma till en bättre lösning än att gynna massmedia med ”nyheter” i denna häxjakt.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera