jun 29 2018

Visst är Sverige…

Skrivet av kl. 09:34 i kategorin Allmänt

 

..unikt.  Ja, vill jag nog svara på den frågan, vi har vår natur, vi har vår allemansrätt, och vi har vår….regering och våra politiker. Visst är dessa, och som jag brukar kalla ”de som vandrar runt i maktens korridorer”, unika men tyvärr inte ur positiv synvinkel vill jag påstå. I sin iver att hitta på olika lagar och skatter för att begränsa och kunna hålla koll på oss gräsrötter har vi nu fått en lag, som enligt deras geniala uträkning, ska förhindra våldtäkt, man ska alltså före eventuell sex ingå ett samtycke som man skall identifiera via sitt mobila Bank-id.

I mina öron, det är klart de har ju varit med i 75 år, men de har aldrig hör att sex måste bekräftas och godkännas via telefon, eller…. kanske hört att det kunde förekomma men då handlade det om sex mot betalning. Vad jag däremot är tämligen säker på är att en våldtäktsman/kvinna inte kommer att fråga offret om hen har identifierat sig med sitt bank-id så våldtäkten kan genomföras, nej i det läget är det nog en gammal vanlig vådtäkt utan inblandning av någon App. på mobilen.

Sen kan man ju ifrågasätta om inte detta är en dold diskriminering av äldre personer, då många i min åldersklass saknar både mobil och definitivt saknar många mobilt Bank-id, eller är det så att den ålderklassen förväntas inte längre ha sex eller vara i riskzonen för att bli våldtagna. Är det så att de anser att när man går i pension vid 65 års ålder pensioneras hela kroppen, typ…ingen arbetsförmåga inget sexbehov Eventuell våldtäkt ska bara ses som en förmån. Eller sex utan att förts ha godkänt och identifierat sig via Bank-id räknas det som ”svart-sex” och kan i förlängningen ge böter eftersom då har ju staten ingen koll.

Sen kan jag mycket väl se att det finns en inte ringa risk för fortsättningen på ”metoo-rörelsen” då ett samtycke med identifiering tydligen kan återtas och om då den andra parten inte omgående avbryter och respekterar detta klassas det som våldtäkt eller sexuellt ofredande, detta måste ju ge många möjlighet att hämnas på någon som man t.ex. inte tycker ha hållit vad den lovat.

Vad är det som sker i Sverige, med alla dessa lagar och skatter som ständigt påförs oss och som mer och mer begränsar oss. Från  beslutsnivå påstås de gagna oss och göra Sverige säkrare och miljövänligare men nog tycker jag att det mer och mer börjar likna ett mjukt införande av diktatur.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Visst är Sverige…”

  1. Kalion 29 jun 2018 kl. 10:32

    Jag kan inte hitta denna app så jag får helt enkelt nöja mig med svartsex eller helt enkelt avstå. Dessutom undrar jag hur man ska göra om det mitt under akten blir otrevligt och man inte längre är med på noterna – ska man då be om en paus så man kan logga in i appen och ändra medgivandet eller får man stå sitt kast och finna sig i allt som partnern eventuellt kan hitta på?

  2. Ainaon 30 jun 2018 kl. 06:39

    Nja, vad jag förstår så blir det då frågan om våldtäkt eller i bästa fall ”bara” en anmälan om sexuellt ofredande. Antar att man fortsättningsvis kan vara anonym när man anmäler dessa brott eller kränkningar, men vid mord och andra tunga kriminella handlingar går det inte att anmäla eller vitna anonymt Inför lagen är vi uppenbarligen alla inte längre lika som det så vackert heter, men det är väl egentligen ingen nyhet

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera