aug 21 2018

Jag har…

Skrivet av kl. 13:47 i kategorin Allmänt

.. under den senaste vintern av och till sett ett TV-program som heter Robinson, ett s.k. underhållningsprogram. Jag tycker inte att det är allt för svårt att se var de eller den som fått uppslaget till detta program hämtat idéerna och inspirationen ifrån, hela upplägget är som hämtat direkt från de flesta länders politikerliv och, tyvärr inte minst från vårt eget Sverige. I TV-programmet Robinson får ett antal personer tävla om en summa pengar som den får som genom att ljuga, förtala och misskreditera sina medtävlande. Detta kan den personen då lyckas med genom att bilda pakter med ofta tävlingsmässigt ”svagare” personer för att själv få behålla ”makten” och med deras hjälp så eliminera starkare konkurrenter genom utröstning, låter inte det bekant?

Nu är det som vi alla vet val, eller i alla fall de flesta torde vara medveten om det, och i och med det är budgivningen från partierna igång, löften om än det ena än det andra, förbättringar inom det mesta och förbättringar för alla, har vi hört det förut? Ja, inför varje nytt val. Har löftena hållits? Nej, inte i någon större utsträckning, och det oberoende av vilken eller vilka som sitter i maktposition, det har alltid låtit så här ” vi försökte men tyvärr nådde vi inte riktigt ända fram”. Nej det upptäcker man rätt snart och lika illa är det med de löften om att det inte kommer att bli någon negativ förändring inom områden som ganska ordentligt påverkar en stor del av svenska folket levnadsstandard, levnadsvillkor och trygghet de upptäcker man lika fort att det löftet gick inte heller att hålla. Nej jag börjar förstå att de löften som de nogsamt håller, de löften som vi väljare aldrig får ta ställning till eller rösta om det är de personliga löftena till politikerna själva, som t.ex. ordentligt höjd lön och andra skatteförmåner och trots det så tar mindre nogräknade förtroendevalda chansen att försöka mygla och göra rätt så avancerade försök till rent kriminella handlingar för att lura till sig ytterligare pengar från oss skattebetalare.

Så visst ser man en påtaglig likhet med TV-programmet Robinson, för liksom i programmet bildar man pakter i första hand för att själv få behålla makten vilket jag vill påstå man även gör inom politiken. Vi har i Sverige under ett antal år haft denna typ av regeringar och som tyvärr visat sig bli väldigt kostsam för oss skattebetalare, med bl.a. vansinnesaffären med inköp at kolkraftverk av den då regerande Alliansen och under den perioden kom även byggandet av ett av världens dyraste sjukhus igång som man nog måste säga fungerar mindre bra och som dessutom än i dag kostar oss många, många onödiga miljoner, eftersom det både visar sig att det inte håller byggnadsmässigt som det var planerat och upphandlingen av tjänster är häpnadsväckande kostsamma. Den regeringen byttes så ut mot sittande regering som tog stöd av ett av de mindre partierna för att slippa nyval, tyvärr har även det blivit kostsamt för oss skattebetalare då det lilla partiet har satt som mål att höja alla skatter som har någon koppling till vad de anser vara miljöfrågor och negativ miljöpåverkan, skatter som hotar både transporter inom Sverige som i nuläge inte går att genomföra på annat sätt, dessutom missgynnas våra inhemska speditionsfirmor, som uppfyller de hårdare kraven vad det gäller utsläpp av miljögift, gentemot vissa utländska transportfirmor eftersom på dessa ställs inte samma hårda krav. Detta är bara en del av många mindre lyckade idéer som de olika regeringarna lyckats genomföra.

Men nu är det alltså valår i år och bara några veckor kvar till valdagen, vem ska man då rösta på, ja inte vet jag, egentligen ingen, eller rösta bör man men om alla som är missnöjda med sitt parti röstar blankt tror jag att det skulle kunna bli ett ordentligt uppvaknande för våra politiker. Men nej, törs man det, tänk om det bara blir sämre. Nej det är nog bättre att rösta så har man i alla fall gjort vad man kunnat….Jo men visst, men inte blir det bättre för det inte, men fortsatt lika dåligt men det är man ju van vid. Men om man får det sämre under en kortare tid för att sedan få det bättre, då vore det ju värt det….eller???

Om jag kommer att rösta? Ja, troligen. Om jag kommer att blankrösta? Nej troligen fegar jag ur och röstar på något av de etablerade partierna, men jag kommer att känna mig lurad eftersom jag sviker mig själv, även denna gång. Vad som gör mig otroligt ilsken är att politikerna uppenbarligen tror att vi, deras väljare, är en större skock mindre bemedlade människor å huvudets vägnar och därför är det bara att damma av samma gamla löften och floskler varje valår.

En kommentar

En kommentar på “Jag har…”

  1. Toivo Perssonon 21 aug 2018 kl. 14:22

    Det kunde ha varit mina funderingar, jag kan dock inte jämföra med Robinson,
    eftersom jag inte tittat på det, det här årtusendet.
    Å jag minns nog inte så mycket av det, du funderar på att rösta blankt, jag blir nog soffliggare , om Miljöpartiet inte utesluts från allt samarbete , från vänster till höger.
    För simdyna säger , vad ska man rösta på, röstar jag så blir det på de som enligt mitt tycke är minst dåligt.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera