sep 08 2018

Jag såg..

Skrivet av kl. 10:11 i kategorin Allmänt

…partiledardebatten i går kväll, gav den svar på några funderingar? Nä, egentligen inte, som vanligt en massa påståenden och halvsanningar om motståndarna i morgondagens val, dessutom har jag redan lämnat min röst, gjorde bort det innan vi åkte hit ner till Spanien. Eftersom det inte fanns mycket i själva debatten som var nytt för mig tog jag mig ”friheten” att rikta in mig på partiledarnas kvalifikationer, vilka eller vem jag skulle kunna tänka mig passa som Stadsminister. Om jag börjar med den nuvarande, Stefan Löfven. Antagligen är han en god förhandlare, men inte har han talets gåva, men han ser lugn och intresserad ut och låter de som har ordet tala, han framstår som lite ”mjäkig” och i sin framtoning men kan nog mycket väl vare vass vid förhandlingsbordet.

Hans största konkurrent till posten som stadsminister, Ulf Kristersson, ja, han bekräftade bara det intryck jag fått av honom tidigare, han vill bli STADSMINISTER, kosta vad det kosta vill. Den blick han gav och tillrättavisning ”nu pratar jag” som hans allianskolegor fick när de inte höll tyst när han hade ordet och den paus det blev när inte kameran låg på honom när han fick ordet, och kommentaren, ”där är den” när han åter var i bild. Nä, den aggressivitet, den förmågan till smilande, och en uppenbar vilja att vara i media och därtill den nästan fanatiska inriktningen på att bli Sveriges Stadsminister, tyvärr för det min tanke till en annan politisk ledare, nämligen Donald Trump.

Så har vi då de övriga partiledarna, de är och förblir troligen småpartier som bara kan agera stödparti åt de två största förutom då Jimmy Åkesson, han är nog den absolut bäste talaren i gänget och den som också ser ut att trivas och som behåller lugnet, åtminstone ”utåt”. Men han leder ett parti som inte anses ”rumsrent” då det grundades ur nazistiska ideal. Även om man i dag tar avstånd från detta så är partiet, vad som sägs av övriga partipolitiker, inte välkomna att ingå i en regering, trots att partiet i opinionsundersökningar, strax före valet, ligger på andra plats. Demokratiskt eller inte? Ja man kan fråga sig, men fråga inte mig för jag är helt neutral i den frågan än så långe, men lite underligt är det i alla fall att drygt 20 % av Sveriges väljare uppenbarligen har vissa nazistiska böjelser, kan det vara så. Nej troligen inte, de har nog lyssnat på annat som Jimmy Åkesson pratat om, och som sagt var, han är en engagerad och mycket god talare. Jimmy Åkesson är den enda av partiledarna som vågar ta tag i och uttala det som faktiskt är ett orosmoment för många här i landet, betydligt fler än de som i slutändan röstar på honom, nämligen migrationen, kostnader och konsekvenser .

Ebba Busch Thor då, nja hon är pratglad och engagerad men har bara en sak hon driver i sin valkampanj, vård och omsorg. Jag håller fullkomligt med om att det är viktiga och tyvärr något som försämrats med åren, men tyvärr Sverige är så mycket mer. På mig verkar det som hon bitit sig fast på denna fråga, som är väldigt viktig för större delen av befolkningen och som kan ge henne och partiet några fler röster från de som är obeslutsam in i det sista och möjligen från SD, och detta på grund av att de som parti har väldig liten marginal när det gäller över eller under 4 % spärren.

Nästa att kolla är Annie Lööf. När hon först dök upp som partiledare blev jag både arg, besviken och ledsen, inte för partiet, nej men för hur i hela friden kan man ta en, i mina ögon, ungdom utan någon erfarenhet av praktiskt arbete och dessutom, sätta henne som industriminister om jag inte missminner mig. Vad ger det henne för chans och framför allt vad ger det Sverige för chans, visst hon hade det tufft i början, men hon har sannerligen vuxit. Också hon är en engagerad och god talare, men betydigt lugnare och mjukare i sin framtoning än sin allianskolega Ebba Busch Thor. Dessutom ger hon i alla fall sken av att jobba för Sveriges bästa, även om det måste bli över blockgränserna. Visserligen fick inte Stefan Löfven svar på just den frågan i gårdagens debatt, men vad annat kan man

Vänt sig så här strax före valet? Nej den frågan kan möjligen bli aktuell efter valet men ett samarbete mellan dessa två partiledare har vi ju sett tidigare under de senaste åren.

Vem är då lämpligast och mest vuxen att bli vår nästa stadsminister, ja säg det den som kan, men som jag ser det, man vet vad man har och blir det inte så….varför inte Annie Lööf

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera