mar 15 2019

Vart är världen…

Skrivet av kl. 12:00 i kategorin Allmänt

..på väg? Varför har det blivit så här? Varför har krig och terror under alla tider utförts på grund av olika religioner och försvarats med att det är guds vilja? Om det samma gud som vi talar om i alla religioner och samma guds son och apostlar, bara med olika namn, varför tolkar vi människor budskapen på så olika sätt då? Varför visar han i så fall upp en mild, god och förlåtande personlighet för vissa och för andra att tolka som hämnande, krävande och att bara tolerera absolut lydnad och där kravet innebär att alla övriga inte är rättrogna och därför skall avrättas enligt den ”sanna” gudens order, en Gud som får litteraturens Frankenstein och Varulv att bli rena lammen i förhållande till de fasor som utförs i hans namn.

Nu är alltså ett flertal av de som anslutit sig till hans terrorkrigare, på egen begära och efter eget önskemål, på väg hem, visserligen har ju ingen av dessa varit inblandad i något av de beskrivna morden, våldtäckterna, bortförande av barn eller ytterst brutala och plågsamma tortyrer, nej de har alla bara varit där av humanitära själ, som ambulansförare, blodgivare eller för barnen skull, t.ex. Ja men varför ska de då hem just nu, nu när de verkligen behövs där och kan göra just den humanitära insats som de påstår sig vara där för.

Nej, ni må förlåta mig ni makthavare och politiker men jag kan faktiskt inte vara lika naiv som ni vill vara. Jag känner både rädsla och oro inför deras återkomst, inte för egen del, då jag är långt ut på den negativa sidan av livet, men för våra barn och barnbarn, och även kommande generationer. Varför t.ex. har Sverige, som det verkar, den liberalaste synen av alla EU-länder på hur man skall hantera dessa återvändande IS-terrorister. Om de dåd de varit delaktiga i utförts i Europa skulle de innebära långa fängelsestraff men uppenbarligen så omvandlas mord och terror till hjälpverksamhet då det sker i länder utanför EU. Ja kan man döva sitt samvete med att det är bara inom EU som mord är straffbart och allt utanför är hjälpverksamhet, ja då förstår jag vidden av politikers samvete och då trillar poletten ner även när det gäller andra, i vissa fall, rent kriminella handlingar som de anser helt ok

Att de vill tillbaks hit är inte underligt, då det i nuläge inte finns några större krav på att de ska kontinuerligt inställa sig för samtalsterapi och försök till avradikalisering, nej när de väl anmält sin återkomst, fått nödvändigt husrum och införts i rullarna för regelbundet underhåll så är det nog i många kommuner det som anses för att ha fullgjort sin uppgift.

Numera är jag själv helt avradikaliserad vad det gäller politisk tillhörighet, och det helt utan….samtalsterapi.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Vart är världen…”

  1. Göstaon 11 apr 2019 kl. 18:49

    Tack Aina åter en klockren analys av dom så kallade hjälparbetarna som ju tidigare varit tvungna att fly från sitt land och när dom kommit hit fått asyl pga av att dom inte kunde vara kvar där nere men det går tydligen bra att åka ner och delta i krig i alla fall,huvudsak var väl att dom fått klart med bidrag från Svenska skattebetalare (pensonärs skatten hjälper väl till att finansiera dom)

  2. Anithaon 16 okt 2019 kl. 10:43

    Hej Aina. Har läst din blogg i många år och saknar dina inlägg. Har du helt slutat skriva eller bytt blogg? Kramar.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera