nov 03 2019

Du gamla du fria du fjällhöga ..

Skrivet av kl. 12:17 i kategorin Allmänt


…ja gammal och fjällhög är vi fortfarande men fria…..nej, långt ifrån! Vi fjättras numera av skam och rädsla som helt naturligt mynnar i mer eller mindre utbrett hat. Vem är det då som får klä skott för vårt ”hat”, ja tyvärr i första hand flyktingar och invandrare från arabländer i Asien och Afrika. Varför har det då blivit på detta sätt, ja säg det men man kan nog skylla mycket på inkompetenta politiker utan erfarenhet av massinvandring av ”flyktingar” och bristen på ett väl organiserat mottagande, detta gäller både dåvarande Alliansregering, med Reinfeldt i spetsen som manade till att vi skulle ”öppna våra hjärtan” och den sittande regeringen som stod och står lika handfallen.

Skam, varför skam, ja skammen har i ärlighetens namn inget med flyktinginvandringen att göra, nej, det är politikernas egen lilla uppfinning, naturligtvis med Miljöpartiets lilla galjonsfigur som ledstjärna, skam ska vi vanliga människor känna när vi nyttjar vissa färdmedel, viss mat eller visst materiel som vi vant oss med att ha tillgång till men som nu straffbeskattas och det utan att ge oss några realistiska ersättningar ur ekonomiske synvinkel eller inte heller ur befintlig ersättningsmöjlighet.

Rädslan, vad är vi rädd för, ja mitt fall, och många med mig, i första hand för den allt mer utbredda och våldsbejakande kriminaliteten, mord, sprängningar, skjutningar på allmänna platser, grova rån och inbrott av organiserade ligor. Har då detta med invandringen att göra, nja, delvis men kanske inte så mycket bland de som kom som flyktingar från krigszoner och terror men bevisligen kom det också ett icke ringa antal som inte kom av den anledningen. Men eftersom det aldrig nämns i media om varifrån de kriminella gängen kommer eller våldtäktsmännens nationalitet så kommer det med automatik att läggas skulden på alla invandrare vilket i sin tur ”friar” de skyldiga som mycket väl eller lika troligt är ”vanliga” svenska män/kvinnor eller kriminella gäng.

Hat, ja skam och rädsla är bra grogrund för hat. Skammen får regeringen ta på sig att ha infört genom att skambelägga allt som i sin tur ger möjlighet till lägga extra skatt på. Skam borde Löfven känna för att han så gruvligt svikit sina väljare och nedmonterat hela det Socialdemokratiska partiet till att bli ett ”lydparti” i första hand till miljöpartiet men även centern. Skam, om hon har den förmågan, borde liberalernas nye partiledare Nyamko Sabuni känna, efter hennes uttalande om att undersköterskor borde ha en ingångslön på ca.12.500 kr i månaden själv har hon en lön på ca 130,000 kr i månaden plus den skattelättnad som centerns Annie Lööf hjälpte henne med genom att se till att Löfven godkände borttagandet av värnskatten. Det Sabuni handlar om SKAM!!! Nej hon borde nog hålla sig till talen som hennes spökskrivare skriver och inte försöka sig på några egna uttalande, åtminstone inte innan hon blir varm i kläderna, eller varför inte praktiserat som undersköterska ett år eller två, då kan hon kanske prata av erfarenhet och inte bara vara en ”broileruppfödd” galjonsfigur för sitt parti.

Nej jag ger inte mycket för dagens ledande politiker som i de flesta fall helt saknar erfarenhet av vad praktiskt arbete innebär av slit, prioriteringar och kompromisser, politiker som alltid, redan i unga år, hamnat inom partiramarna och som bara kan och förstår den jargong som gäller där. Politiker som ertappas med ”handen i syltburken” men som aldrig bestraffas utan i värsta fall utesluts, och som i många fall sitter kvar som politisk vilde med full lön utan närvaroplikt till nästa val. Då utvecklas den väl tilltagna fallskärmen som alla politiker verkar ha kopplat till sitt s.k. arbete och kanske har de också blivit över 50 år och har rätt till pension. Samma kriminella handling skulle för en vanlig anställd inte bara ge omedelbar uppsägning utan fallskärm utan även polisanmälan och eventuellt fängelsestraff

En kommentar

En kommentar på “Du gamla du fria du fjällhöga ..”

  1. Anithaon 03 nov 2019 kl. 19:01

    Hej. Roligt att du skriver här igen. Blev lite rädd att något hänt er. Tillbringar ni fortfarande vintern i Spanien? Jag går in här och kollar med jämna mellanrum. Du skriver så kloka ord och jag håller fullständigt med dig. Ha det bra var ni än är.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera