dec 25 2019

God fortsättning!

Skrivet av kl. 10:59 i kategorin Allmänt


Hur är läget så här dagen efter? Här är det inte så bra, men egentligen är det precis som jag visste att det skulle bli. Det började som planerat, jag i fyrkanten och förberedde julmiddagen och Rune inne i husvagnen och förberedde sig för en vak-kväll genom att vila sig till nödvändiga resurser, nej nu var jag inte snäll han sopade tomten och dammsög nödvändiga ytor både inne och ute. Så fick vi besök av svenska grannar, vilket var jättetrevligt och det gav mig chans till en ytters välkommen paus i matstöket, men det är nu det började gå snett, kaffe och fika, nybakade saffransbullar och diverse annat onödigt fikabröd, plus att jag introducerade gästerna i hur man förhöjer smaken på pepparkakorna med en lämplig mjukost, och jag försåg mig naturligtvis. När de gick hem efter en stund trevlig samvaro så var det tillbaks till fyrkanten och göra klar middagen, på tok för mycket onödigheter naturligtvis, men vi åt och jag meddelade efter ett tag att ”nu har jag andningsproblem”. Men så lätt ger man sig inte, det är bara att räta på ryggen och se då går det ner ytterligare lite revbensspjäll, skinka och mimosasallad, vi kom inte så långt som till Janssons frestelse, så den är troligen dagens problem…. den bland annat.

Maten tog vi oss igenom utan behov av akuthjälp från den spanska vården, i alla fall, och med mat är det ju så att när det är stopp i intaget så blir det som är över i alla fall avdukat och bortplockat, åtminstone i mitt fall eftersom vi gör en förflyttning till en annan lokal, alltså husvagnen. Det är nu som det verkliga problemet infinner sig, vi hade köpt julgodis, i mitt fall marshmallows, en ordentlig påse och Rune mjuka lakritskarameller och för att riktigt vara på den säkra sidan så hade vi också köpt någon forma av kola, stor påse, chokladpraliner, vackert inslagna i färggrant glanspapper, också det stor påse och på min begäran en påse av nötter, trodde jag men det vete tusan om det är, kanderade och söta, en mer moderat påse storleksmässigt i alla fall.

Det är nu det verkliga problemet infinner sig, eller det problem som skapar funderingar om det är aktuellt med akuthjälp, inte så mycket just i går kväll men i dag, alltså juldagen. Med mat, är det ju som jag sa, den dukas av, så inte med julgodiset, det bara finns där…..hela kvällen. Vissa godisar blev inte vad jag kallar ”långlivade” t. ex. Marshmallow, tror inte Rune åt en, men lakritsgodiset finns åtminstone delvis kvar, jag åt inget av det, till mitt försvar måste jag i alla fall framhålla att det går många lakritsbitar på en marshmallowbit och dessutom halverade jag påsens innehåll så hälften är kvar. Det har jag faktiskt gjort med alla påsarna utom just lakritsen, så än är inte faran över, men just nu känns det som man kanske kan avvakta akutinsats från vården och återfall i godismissbruk är inte heller aktuellt, jag lovar. Men innan nästa jul är man troligen i samma läge, resultatet är inte glömt men plågorna har liksom bleknat lite så man är beredd att testa igen antar jag, speciellt om man har en högt utvecklad förträngningsmekanism, och det har jag i det här fallet måste jag väl erkänna

2 kommentarer

2 kommentarer på “God fortsättning!”

  1. Kalion 25 dec 2019 kl. 11:27

    Smart är det nyår, då är det dags igen.

  2. Ainaon 25 dec 2019 kl. 11:34

    Ja jag har ju kvar halva innehållet i påsarna, men nyår kan ligga för nära i tiden, kan bli trettondagshelgen, nyårshelgen kanske går i glassens tecken. På glass är jag jag gediget invant.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera