mar 09 2011

Nu har jag fått in…

Skrivet av kl. 20:21 i kategorin Allmänt

……ytterligare en dag denna vecka, inte illa alls, med lite tur ska väl även torsdagen rymmas och då är jag så att säga ”i hamn”, fredag, lördag och söndag har alltid funnits med i min vecka här. Vädret håller inte heller vad väderspåmännen lovar, regnet som skulle hålla på hela dagen kom under natten och helt utan min vetskap. Dagen var visserligen från morgonen mulen men övergick mer och mer till att klarna upp och bli solig, även om jag måste erkänna att solen inte var att lita. Hemma brukar det väl inte heller riktigt gå att lita på väderspåmännen men där är det i regel så att den utlovade solen förbyts i regn eller snö.

För vår del blev det en tur till Consum för en del inköp, däremot fick inte Pensionista något besök i dag, fanns inga direkt ”trängande” behov till det. Efter de senaste dagarnas väder så var havet en aning upprört i dag och tenderade att visa lite klor. Jag tror inte att jag någonsin får nog av havet och dess olikheter. Jag kommer verkligen att sakna ljudet av havet när vi kommer hem, visst bor jag vid vatten även där men vid en mindre sjö. Att jämföra ljudet från ett upprört hav med ljudet från min sjö när den är ”på dåligt humör” är som att jämföra ett lejons rytande med en kattunges fräsning, och med min hörselnedsättning och tinnusen så hör jag förmodligen aldrig fräsningen, men jag ser ju vågorna i alla fall.

Efter maten blev det den obligatoriska rundan på campingen och i dag även den utökade versionen. Det finns ett tyskt par som gör samma runda som vi men det paret är ännu mer rutinbunden än vi är, de kommer alltid vid samma tid och går exakt samma rutt, vi kan variera både i tid, vägar och sträckning dessutom går vi inte varje dag. Men i dag gick vi alltså den utökade versionen och jag kan meddela att, på västfronten intet nytt, vilket innebär att gångbron är fortsatt avstängd.

En sjöman älskar havets våg.....så gör även jag...

3 kommentarer

3 kommentarer på “Nu har jag fått in…”

 1. Gunnaron 09 mar 2011 kl. 21:49

  Ska bara meddela att våren är på väg även här uppe i norr..snön har rasat från taken och temp. idag var +7…inte illa pinkat eller hur?
  OK ikväll visade vår herre nåra flingor snö..men dom klarar nog inte så länge!

  Njut där ni är och Välkommen hem….när det nu blir!!!

 2. Dennis & Anne-Marieon 13 mar 2011 kl. 15:30

  Hej Aina
  Vi har under lång tid med intresse följt din blogg. Det har varit intressant att läsa vad som händer denna årstid i Peniscola, Vi brukar vara där, men vi har aldrig varit där på vintern.
  Såg i inlägget den 12/3 (gick inte att kommentera där) att det byggs en Mercadona, nyfikna som vi är så undrar vi var den kommer att ligga. Vi kanske kan utnyttja den när vi kommer ner under september-oktober.
  De senaste åren har vi hyrt lägenhet på Peniscola Playa (ovanför Andros), som ligger strax innan Kina Restaurangen från campingen sett.
  Hälsningar
  Dennis & Anne-Marie

 3. Ainaon 13 mar 2011 kl. 23:41

  Hej!
  Kul att ni läset min blogg, förstår att ni känner igen mycket av det jag beskriver för jag antar att ni rört er i samma ”kvarter” som vi gör även om det är olika årstider vi är här.
  Mercadona bygger en ny supermarket vid den väg som går mellan Peniscola och Benicarlo, i princip tvärs över träsket från camping Eden. Nu när träsket brunnit så kan vi, när vi går runt campingen, se rakt över till den blivande stormarknaden. Att ta sig dit med cykel är troligen en enkel historia och med bil ännu snabbare. Att gå är väl också genomgförbart men då bör man vara ”glad” i att gå och helst att ha en typ, som jag kallar, dramaten att transportera hem inköpen i, kan bli tungt att bära, ryggsäck kan nog också fungera.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera