apr 02 2011

ÄNTLIGEN!!!

Skrivet av kl. 20:31 i kategorin Allmänt

På väg ut i böljan.......

….nu har jag inlett badsäsongen, årets första utomhusbad är avklarad. Om det var kallt? Jag kan ju ljuga och säga att det var jättevarmt, men det är väl inte helt rätt men däremot så var det inte så ”blodigt” jag har badat hemma i havet när det varit betydligt kallare, det lär faktiskt vara ca 16 grader vilket är rätt OK för mitt vidkommande och med tanke på att det bara är den 2 april. Det var heller inga problem att traska omkring på stranden i blöt baddräkt eftersom det återigen varit en högsommarvarm dag. Vi bestämde att vi skulle sätta oss på klipporna nedanför borgen för att jag skulle få en chans att torka men att ta sig dit var inte utan problem . Det fanns två möjligheter, antingen att gå gatan som går mellan havet och borgen eller i vattnet nedanför klipporna, vi valde det senare då jag inte ville gå genom de nyöppnade serveringarna som håller till ute vid gatan. Alltså tog vi oss genom vattnet som i och för sig inte var mer än någon eller några dm djupt men fullt med mycket halkiga stenar. Vi hade tagit sikte på en trapp som fanns en bit efter att man passerat restaurangerna. Vi tog oss visserligen dit utan missöde men med vigheten och gracen hos en flodhäst, så här efteråt kan jag säga

...pricken i mitten är ingen skrattmås...det är jag...

att jag/vi troligen väckt mindre uppmärksamhet om vi gått gatan förbi restaurangerna, som det nu var satt gästerna vid den låga muren mot vattnet och stirrade ner på oss. För att slippa uppmärksamhet borde vi ha tagit gatan och eftersom min baddräkt inte torkat var det också precis vad vi gjorde när vi gick hem. Vi uteslöt att gå genom gamla stan och förbi fiskehamnen som var tänkt och tog stranden hem igen och där kunde jag, liksom många andra, promenera iförd bara baddräkt. Jag antar att ni kan gissa vad vi gjorde när vi kom hem, just det slappade i solen.

I eftermiddag har vi tagit avsked av en del vänner som åker hem i morgon, både finska och svenska, men alla är inne på att komma tillbaks nästa vinter så vi får se fram emot att vi återses då. Den obligatoriska campingrundan visade på ganska många tomma platser så det är nog bara att acceptera att säsongen börja lida mot sitt slut vad det gäller oss ”gråskallar” och att campingen nu snart intas av inhemska campare av betydlig yngre årgångar.

...på "tork(en)" på klipporna..

...på väg upp och inte ens en skiftning till blå(frusen)

3 kommentarer

3 kommentarer på “ÄNTLIGEN!!!”

 1. Yvonneon 03 apr 2011 kl. 10:27

  Hej Aina och Rune! Det ser verkligen härligt ut vi längtar tillbaka, här hemma är det grått men hyfsat varmt 10 grader( varmt) är bäst att tillägga.

  Många hälsningar från Yvonne och Gunnar

 2. Anders och Birgittaon 03 apr 2011 kl. 11:45

  Håller med om att det ser härligt ut även om 16 grader nog är i kallaste laget för mig. Här hemma kommer det våta uppifrån, det enda positiva med det är att snön i alla fall försvinner fortare. Nu är snön riktigt svart och otäck.

 3. Dennis & Anne-Marieon 03 apr 2011 kl. 18:27

  Det är inte lätt att vara turist, jag förstår att du inte ville springa omkring bland restaurangerna i baddräkt, speciellt när ingen förutom en isbjörn badar i 16 grader. Jag har aldrig (inte ens under full badsäsong) sett någon ta den vägen upp till klipporna, det var ju tur att inte mannen som fiskar bläckfisk stod där vid trappan och kastade en krok efter dig (vi har faktiskt sett en bybo stå där och fiska bläckfisk).
  Roligt att se i bakgrunden att huset vi brukar bo i står kvar.
  Det måste vara härligt nu när värmen börjar komma på allvar, hur länge tänker ni vara kvar?
  Tråkigt att inte Mercadona var bra, såg fram emot att besöka butiken när vi kommer ner till hösten (tycker att Mercadona i Benicarlo brukar vara ok.)
  Ha det bra
  Dennis & Anne-Marie

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera