apr 06 2011

Nu rusar tiden

Skrivet av kl. 21:05 i kategorin Allmänt

Här får jag sällskap i böljan den blå...för blå är den

….mot det definitiva uppbrottet för oss från campingen, nästa fredag är det troligen tack och adjö för denna vinter. Nu ser det i alla fall ut som även denna vecka kommer att bli rena sommarvädret, jag kommer alltså att kunna få en sista vecka med bad och strandliv. I dag blev det alltså bad och ett par timmar i solen, naturligtvis slocknade jag liggande på ett badlakan i sanden, går nästan inte beskriva hur underbart det var. Undrar om det finns skönare madrass än mjuk sand som formar sig helt efter alla ”bukter och finter” man består av. Gott sov jag i alla fall en stund och rätt röd blev jag också men tack och lov blir det sällan fråga om solsveda. I dag fick jag även en badkompis, vår campinggranne men jag undrar om det bara är vi tanter som ”törs” bada, helt klart är att det är helt uteslutet vad det gäller Rune.

Ser det skönt ut?.......Jag lovar, det är det.

Jag har fått mindre trevlig information hemifrån vad det gäller jobbet. Jag ska ju jobba i sommar och har även accepterat att vara kopplad med avd 1, som är en sluten vårdavdelning på psyket. Men vad jag har hört så skall bägge slutenvårdsavdelningarna, 1 och 2 slås ihop i sommar, om det blir så förstår jag inte om det är meningen att det bara ska vara en sköterska i tjänst för alla tre avdelningarna som det faktiskt är frågan om, även om de är sammanslagna. Nu antar jag att det kommer att vara två sköterskor på natten, dessutom har det varit aktuellt tidigare att jag skulle vara kopplad med avd 2 och jag nekade då och gör det fortfarande. Jag var då böjd att sluta eftersom jag var pensionsmässig då och nu är jag redan pensionär och är inte mer intresserad av att arbeta på denna avdelning. Anledningen till att jag inte ville arbeta på den avdelningen då var för att jag inte kände till varken patienter eller avdelningen och att då göra det under semesterperioder när de flesta medarbetarna är oerfarna vikarier, hur duktiga de än är. Att då ta på sig den uppgiften efter att inte ha arbetat på snart ett år, kan den som har planerat detta bara glömma och även på samma gång glömma mig. Jag har fått en förfrågan om att arbeta på min gamla avdelning och vid behov vara kopplad med avd 1och det har jag accepterat, allt annat är uteslutet.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Nu rusar tiden”

 1. Anithaon 08 apr 2011 kl. 15:21

  Vi sitter nu i Linköping och har ett riktigt blås och regnväder. Vi ångrar att vi åkte hem och funderar på att återvända till Spanien direkt. Stanna så länge ni kan!

  Stå på dig angående jobbet. Kom ihåg att de behöver dig inte du dem. Du är inte skyldig dem något utan ställer upp för att du är snäll.

  Hälsningar från Anitha som längtar efter sommar och sol.

 2. Ainaon 09 apr 2011 kl. 21:14

  Ja nu är det verkligen underbart här, full sommar och fullt möjligt att bada utan att bli ”blå”. Tyvärr måste vi åka härifrån på fredag den 15 april, men vi har ingen brådska då utan tänker ”vingla” omkring en del här i Spanien och även i Moseldalen.
  Jobbet har jag inte hört mer om men helt klart är att jag viker inte en tum, för som du säger jag är inte skyldig dem något och jag har inget att förlora.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera