apr 07 2011

Jag skulle verkligen önska

Skrivet av kl. 21:10 i kategorin Allmänt

….att det skulle gå att sätt en käpp i tidsmaskinen hjul.  Att tänka sig att det nu bara är en vecka tills vi bryter upp känns trist. Vädret, solen, värmen blommorna och möjligheterna till bad är inget jag i nuläge vill byta mot vädret hemma som fortfarande innehåller både snö och kyla. Nu är vi ju inte riktigt på väg hem ännu, vi har ju en del mil vi tänker avverka på vår väg genom Europa, bl. a tänker vi tillbringa några dagar i Moseldalen.

Här i Peniscola har det verkligen hänt massor vad det gäller träd och blommor, på campingen har rosorna börjat blomma och naturligtvis, som jag visat tidigare, andra vårblommor som olika vårlökar. Det har även kommit något som liknar bladen på amaryllis, tyvärr så kommer jag nog inte att hinna se vad det egentligen blir.

Bad blev det i alla fall i dag trots att vi var tvungen gå in till Consum för en del inköp. Vi hade också tänkt köpa några nya lite snyggare vinglas i plats och trodde att vi skulle hitta dessa på kinesaffären som ligger granne med Consum, men icke det. Vi jagade runt till ett antal olika affärer men tyvärr kunde vi inte hitta vad vi sökte, vi gav till slut upp och återvände hem. Det var en aning disigt under förmiddagen så jag var tveksam till bad men det klarnade så bad blev det, jag tycker verkligen inte att det är speciellt kallt i vattnet.

Dagen avslutades på ett mycket trevligt sätt, vi var tillsammans med våra grannar bjudna på kaffe med godsaker, både fasta och flytande, till grannarna, tillika min badkompis, tvärs över vägen. Tyvärr kommer de att åka härifrån nu på söndag, så då åker ytterligare fyra vänner härifrån, det känns vemodigt men jag hoppas att vi träffas här igen nästa vinter. En campingrunda blev det så klart och inköp av ytterligare en veckas internetuppkoppling. Normalt har vi köpt abonnemanget för en månad i sänder till ett pris av 25 euro, nu gick vårt ut och det är bara en vecka innan vi åker så då köpte vi naturligtvis för bara den tiden till ett pris av 15 euro. 25 euro för en månad och 15 euro för en vecka det skulle om man köper veckovis ge en kostnad av ca 60-65 euro per månad, det kan man kalla prisskillnad.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera