apr 09 2011

Nu börjar det vara..

Skrivet av kl. 21:06 i kategorin Allmänt

 

…lite panik i ledet, mindre än en vecka kvar innan vi ska fara. Dagarna är helt enkelt underbara här nu, full sommar och stranden är ganska välbesökt. Även många badande, inte bara vi turister faktiskt, utan även ortsbor, även om det nog är den yngre generationen i första hand som badar. Jag tog ett bad redan vid elvatiden eftersom det de senaste dagarna börjat blåsa en del på eftermiddagen men icke så idag, det har i princip varit vindstilla och ordentligt varmt.

Efter lunchen tog vi en promenad efter stranden och upp i gamla stan, ner till fiskehamnen och i dag blev det också en paus på Pensionista. Det var ovanligt lite folk där men det kan bero på att vi var där en lugn stund mellan dagbesökarna och kvällsbesökarna. På hemvägen blev det en glass, två kulor i strut, denna gång betalade vi bara 5,4 euro medan en dito glass i gamla stan kostade drygt 9 euro, helt klart att i gamla stan betalar man dyrt för utsikt och miljö. Nu var utsikten inte helt fel där vi satt på en bänk på torget och såg på de som badade eller de som bara njöt av solen liggande på stranden.

Tillbaks ”hemma” blev det matlagning. Efter maten och att Rune fixat disken blev det den vanliga rundan runt campingen, nu är det väl fel att kalla rundan för vanlig, i kväll tog den ca 2 timmar, det blev lite tätt mellan stoppen, prat här och där med både gamla och nya bekantskaper, det sista stoppet blev på vår egen ”gata”. En engelsk man hojtade glatt när vi gick förbi, det var en verkligt pratglad man, det slutade med att vi blev inbjuden i parets husvagn för att få förklaringen till att varken han eller hans fru nyttjade servicehuset för dusch, disk eller tvätt. Husvagnen var en husvagn av moderat storlek men med det största toa/duschutrymme jag sett i en husvagn eller husbil. Därtill var köksdelen också väl tilltagen, överhuvudtagen var den smart inredd men tyvärr med en liten kyl och partyn var väl inte något att tänka på i vagnen men jag måste säga att jag tycker den var väl anpassad till de behov de sade sig ha.

I dag var jag inte ensam som badade.....det var många, många....

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera