apr 10 2011

Nu börjar det verkligen..

Skrivet av kl. 21:26 i kategorin Allmänt

…glesna i det svenska ledet, i morse började ytterligare två bilar rulla mot Sverige, visserligen kommer det väl någon då och då men det är i regel bara för några dagar.

Nu har vi snart gjort vår sista söndag här på campingen för denna gång, en lika sommarvarm dag som det varit den senaste tiden,

Kolla denna låga palm....söt eller hur?

alltså badtemperatur i luften och även i vattnet tycker jag och så har även många med mig ansett, många badande har det varit i helgen. Vi tog en promenad efter lunchen för att kolla en camping som ligger inne i stan, men helt klart är att något byte till nästa säsong är inte aktuellt. Tomterna var på tok för små och dessutom inte avgränsade som det är här på Eden, jag kollade om det fanns varmvatten i tvätthoarna, nej det var kallt vatten. Duscharna var väl i och för sig rena men inte som härpå Eden, en hel dörr att stänga in till själva duschen och där det dessutom är varmt i hela utrymmet utanför duscharna med bl. a golvvärme. Vad jag kan förstå så fanns ingen värme i tvätt och duschrummen inte heller i de separata toaletterna. Däremot fanns det tvättmaskiner att hyra. Även fanns det bungalows som såg rätt nya ut. Men det var definitivt ingen camping för oss, vi skulle troligen få problem att få in bilen på någon av platserna,  dessutom var det långt till havet. Eftersom campingen ligger vid det vinterstängda Consum så är det hyfsat nära till stans affärer och det öppna Consum men det uppväger inte det negativa, dit även höga trista baksidor på hyreshus, som gör att man upplever att det är mörkt och skuggigt ingår, men ska jag vara ärlig så var jag så negativ till stället att jag kanske inte är riktigt objektiv i min bedömning av campingen.

Tillbaks ut i ljuset på gatan igen gick vi ner till havet förbi Pensionista, inga intag, utan stoppet var av nöden påkallat. Den numera, sedan i går, införda rutinen med en glass blev det, och nu har vi hittat ett ännu billigare ställe än de två tidigare, i gamla stan drygt 9 euro, i går 5,4 euro och i dag 4 euro för samma mängd glass, får vi hålla på och det går i samma takt får vi väl snart betalt om vi önskar en glass.  God var den dessutom, men det är de ju alla förståss. Vi åt glassen sittande på en bänk på torget i solen, så det var en camp mellan solen och oss om vem som skulle vinna, vi genom att hinna äta upp glassen innan solen smält densamma eller solen, jag vann men mellan Rune och solen var det länge lite kris för Rune, man kan väl saga att solen tog någon heatseger men att Rune ändå tog slutsegern.

Väl hemma i igen blev det att snabbt hoppa i baddräkten och i väg för ett dopp, jätteskönt vad ni än tror. Dramatik har vi också hunnit med i dag eftersom en man från Frankrike cyklade ikull just utanför vår bil, han fastnade i ett av gallren över dagvattenbrunnen. Han dök handlöst på ansiktet och slog upp ett ordentligt jack i ögonbrynet, ett sår som i och för sig borde sutureras men han slog sig även ordentligt under ögat och det svullnade snabbt så där borde det nog kollas så att han inte har någon skellettskada dessutom slog han käken. Han blödde rätt ordentligt men han vägrade att åka till läkare. När vi gick på campingrundan såg vi att hans hustru med hjälp av den franska kolonin troligen fått honom att acceptera ett läkarbesök.

Jag hoppas att det slutade lyckligt i alla fall.

En kommentar

En kommentar på “Nu börjar det verkligen..”

  1. Tommyon 11 apr 2011 kl. 06:07

    Hej, vilken dag börjar resan? Blir det inte över Portugal utan ni åker direkt mot Mosel? Har inte sett er på Skypen i helgen? Skicka färdplanen, om ni nu vet den? G&T

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera